Modeugen

Få moderedaktørens stiltips

- 22/03/2013

Moderedaktør Mie Juel er ugens ELLE-ing. Få hendes shopping- og stiltips

Ugens ELLE-ing er ELLEs moderedaktør Mie Juel, som elsker Chanel og skjorter, som hun har mange af. Hun kalder sig selv for en skabs-leofan, men elsker ellers striber, fine sæt og røde læber. Mie er kæmpe fan af Chanel og har faktisk et par af den samme ballerinamodel i flere forskellige farver. Og det er noget, som kendetegner Mies stil: Hun ved, hvad der fungerer og hvad hun kan lide, og hvorfor så ikke have flere af samme slags?

Når Mie ikke er på arbejde, elsker hun at hygge sig med sine veninder – helst med bobler i glasset og god musik i højttalerne! Her kan du læse mere om Mies baggrund og hvor hun shopper, og få moderedaktørens bedste shopping- og stiltips.

Beskriv din stil med tre ord.
“Underspillet, elegant og tomboy-chic.”

Hvornår blev du først stilbevidst? Hvordan har din stil udviklet sig, og hvorfor forelskede du dig i sin tid i mode?
“Det er svært at sige nøjagtigt, hvornår jeg først blev stilbevidst, men jeg husker tydeligt, da jeg var seks år, at en pige i min folkeskoleklasse fik det samme prikkede sæt som mig og at jeg synes det var vildt irriterende, at hun abede efter – som det hed den gang. I dag tager jeg det som en kompliment, når folk kopierer min stil, der har udviklet sig fra at være eksperimenterende og spraglet til at være mere tidløs og stilren.”

“Min mor er uden tvivl årsagen til, at jeg er så fascineret af mode. Hun er nærmest en shopaholic og har derfor også ALTID kunnet forstå mit behov for at eje det sidste nye. Vi har været på utallige shoppingture sammen og rejser til en storby og shopper amok ca. en gang hvert andet år – det er fantastisk! Da jeg var teenager havde hun en butik, og derfor kom jeg med på indkøb på diverse modemesser og fik derigennem et indblik i modeverdenen – og blev øjeblikkeligt solgt!”

Hvor shopper du henne, når du er i Danmark? I udlandet?
“Jeg har (desværre) svært ved at finde tid til at shoppe herhjemme, men når jeg gør, lægger jeg gerne vejen forbi Acne i Gammel Mønt, Heartmade i Pilestræde og Holly Golightly i St. Regnegade. Til gengæld shopper jeg meget på nettet, særligt på Net-a-porter.com og Mytheresa.com, hvor jeg har god tid til at surfe og shoppe udenfor butikkernes åbningstider. I udlandet shopper jeg særligt hos de franske mærker Chanel, Céline, Joseph, Isabel Marant, Maje, Sandro og Iro… og så hos mit yndlings-skomærke, italienske Gianvito Rossi!”

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
“Det må være mit vintage Rolex-ur.”

Hvad er dit bedste køb/hvad har været den bedste investering?
Uden tvivl min sorte Chanel 2.55-taske, der må sige at have været en særdeles god investering, for prisen på en 2.55 er steget ca. 10.000 kr. i pris, siden jeg købte den!!!”

Hvilken taske bruger du til hverdag, og hvad finder man altid i den?
“Lige nu bruger jeg min nyindkøbte Chanel Boy bag i denim. Den er mini-sized og har derfor kun plads til de mest nødvendige ting.”

Hvem er dit største stilikon, og hvordan har hun inspireret dig?
“Jeg har aldrig rigtig haft et stilikon, nok fordi jeg ikke er til én bestemt stil. Men der er mange, som inspirerer mig… I øjeblikket er jeg enormt fascineret af Miroslava Duma.”

Hvad ønsker du dig allermest i 2013?
I 2013 SKAL jeg have købt mig en kuffert til håndbaggage – valget står mellem en i grå leopard fra Dolce & Gabbana, en i rå sort fra Balenciaga eller en i klassisk brun fra Mulberry. Tough choice!”

Dit bedste shopping- og stiltip?
Kvalitet frem for kvantitet.”

Dit (stil)motto?
Dem der siger, at lykken ikke kan købes, ved ikke, hvor de skal shoppe henne!

1. Mie med sin drømmekuffert fra
Balenciaga. 2. Mies vintage Rolex-ur
er det mest ekstravagante, hun har
købt, men hun elsker det.
1. Mies Boy Bag i denim fra Chanel.
Ja, ja, vi er slet ikke misundelige… 2.
Moderedaktørens favoritstiletter er
fra italienske Gianvito Rossi.