Modeugen

ELLE interviewer… Karl-Oskar Olsen

- 20/02/2014

Mød Wood Wood-designeren Karl-Oskar Olsen til en snak om inspiration, rejser og samarbejdet med Københavns Lufthavn

Den københavnske modeuge er for længst veloverstået, og med til at sætte sit præg var blandt andre den meget omtalte danske designer Karl-Oskar Olsen, der står bag mærket Wood Wood. Hans design var en del af en udstilling i Københavns Lufthavn i samarbejde med Baum und Pferdgarten og Anne Sofie Madsen.

Wood Wood har åbnet en outlet-butik. Læs mere her

Det gav god mening, for netop rejser er en stor inspirationskilde for Karl-Oskar Olsen, der blandt andet har været i Paris med en af sine kollektioner.

“Man får en masse indtryk som sikkert også havner i underbevidstheden, men jeg blev draget af byens historie og arkitektur. For det meste er det enkelte fragmenter af visuelle ting som fanger min opmærksomhed,” siger designeren.

Se backstage-billederne fra Wood Woods show under modeugen her

Netop Københavns lufthavn er et af Karl-Oskar Olsens foretrukne steder i byen, og han mener, at det har været et godt sted at repræsentere sit eget brand, fordi lufthavnen definerer scenen i Danmark.

“Købehavns lufthavn repræsenterer de fleste store danske brands, så derfor er jeg enormt glad for at få chancen til at vise, hvem vi er i det forum,” siger designeren.

Den brede befolkning kender nok Karl-Oskar Olsen bedst for hans manglende begejstring over, at Lina Rafn bar en kasket fra hans mærke i et af X Factor-programmerne. En optræden som dommeren senere undskyldte for.

“Jeg har det fint med det, men jeg stadig overrasket over hvor meget omtale det hele fik,” siger designeren i dag.

I stedet vælger Karl-Oskar Olsen at se fremad på den sæson, der står for døren. Han regner med, at tendensen kommer til at bevæge sig imellem sport og mode med masser af attitude.