Modeugen

ELLE interviewer… Columbine Smille

- 29/01/2014

Mød Columbine til en snak om mode, Stockholm og hvorfor streetstyle ikke inspirerer længere

Under Stockholm Fashion Week fangede ELLE Columbine Smille, moderedaktør på Styleby og blogger på columbine.freshnet.se, til en chit chat. Læs med her…

Hvad er dit favoritshow indtil nu?

Jeg missede faktisk Carin Wester showet, rigtig ærgerligt, så jeg kan ikke sige noget om det, men jeg var virkelig vild med J. Lindeberg showet. Sidste sæson var ikke min favorit fra mærket, men i år med Rock n ´ Roll indflydelsen, det var rigtig cool (se billede fra catwalken @elledanmark). Hunky Dorry var også gode.

Har du en personlig favoritbutik i Stockholm?

Jeg elsker helt sikkert Acne Studios på Norrmalmstorg, selv om det er kedeligt og en kliché, så er det virkelig en inspirerende og skøn butik. Acne Archive er også en af mine favoritter. Derudover kan jeg også rigtig godt lide secondhand shopping. Når jeg shopper interiør går jeg helt sikkert i Svenskt Tenn butikken, det er min absolutte yndlingsbutik, den overgår selv tøjbutikker haha.

Hvad inspirerer dig i dit arbejde?

Åh, ja, alting! At rejse, at tage alle indtryk ind; omgivelserne, arkitekturen, alt ved en ny by.

Er der noget, der ikke inspirerer dig?

Jeg tror måske jeg er en lille smule træt af streetstyle. Jeg mener, jeg elsker det fordi er så demokratisk og alle kan være en del af det, men jeg synes det er nået dertil, hvor det ikke er så spændende længere. Nu handler det om at mikse vilde print og farver, og derfor føles det ikke længere naturligt og ærligt. Så jeg elsker byer, hvor folk er uden for og se hvad de går i på gaden til daglig, det er langt mere inspirerende i mit arbejde.

Columbine Smille til H&M’s show under Stockholm Fashion Week. Foto: Luka Roné