Modeugen

Anmeldelse: ”Det er tydeligt, at The Garment har fået selvtillid og vokseværk”

- 01/02/2022

ELLEs moderedaktion anmelder i denne uge shows til den københavnske modeuge. Her er det Cecilie Ingdal, der skriver om The Garment.

The Garment, Galleri Andersen Contemporary, tirsdag

The Garment kan vel kort beskrives som et kærlighedsprojekt mellem veninderne Charlotte Eskildsen (Designer’s Remix) og influencer og stylist Sophia Roe.

Og det kunne både ses, fornemmes og mærkes til deres første show, som tirsdag eftermiddag løb af stablen. Showet blev holdt i intime rammer hos Galleri Andersen Contemporary kun med plads til en lille begrænset kerne af pressefolk og få håndplukkede modevenner, der allerede har taget det knap to år gamle brand til sig.

The Garment blev første gang præsenteret for indkøbere til parisermodeugen i marts 2020 – lige på kanten eller nærmere samtidig med corona-nedlukningen; men på trods af svære startvilkår, er det på den korte tid blevet et brand, som mange af os kigger til.

Det var da også tydeligt ved dagens visning, at The Garment havde fået selvtillid og vokseværk. Det lille brand, der startede med få (bæredygtige) strik-styles, viste således en kollektion i dag, der på alle måder var et modeshow værdig.

Læs ogå

Københavns modeuge står for døren: Sådan har den ændret sig gennem tiden

De to frontkvinders kærlighed til minimalistiske snit, diskrete detaljer, en monokron farveskala primært bestående af grå, sort og creme og eksklusive materialer som tweed, uldstrik og silke skinnede tydeligt igennem.

Model Amanda Nørgaard åbnede showet iført mini i strik tilsat stumpende skjorte , der ledte tankerne hen på slut 90’ernes skolepigelook. Kollektionen tog en mere voksen drejning med en vidunderlig blazerkappe i tweed, der var stylet cool med en hoodie under, og flere versioner af de skødesløse jakkesætsbukser, nogle med cool slidser forneden, nogle der hang på hoften.

Alt i alt en flot showdebut for de to frontkvinder og det unge brand. Især for os, der elsker minimalistiske basisitems med et elegant touch.

Se udvalgte looks fra kollektionen herunder.

Foto: PR

Du kan også se hele The Garments AW22-show her: 

Læs ogå

Dansk fotograf har fotograferet modeuger verden over i 20 år: Her er 12 af hans bedste billeder