Modeugen

6 highlights fra modeugen i London

- 23/09/2021

London Fashion Week er netop løbet af stablen, og ELLE har selvfølgelig samlet de vigtigste højdepunkter fra ugen.

I følge designerne under London Fashion Week er gennemsigtighed, sensualitet og drapering, sommeren 2022s hotteste trends.

Gør dig klar til bodysuits, lingeri-inspirerede kjoler og broderede striksæt. 90’erne, Ibiza og Seoul, er dér hvor vi skal finde inspiration til vores sommeroutfit næste år.

ELLE har samlet 6 højdepunkter fra modeugen i London. 

Læs også: 7 højdepunkter fra den svenske modeuge

COS

Londons ikoniske “the roundhouse” satte scenen for COS Autumn Winter 2021, deres første catwalk-show, der blev præsenteret under modeugen i London.

Selvom showkalenderen siger Spring/Summer 2022, var dette et stort øjeblik for COS, der præsenterede AW-kollektionen. Den velkendte afbalancerede, basis-inspirerede og enkle stil, som kendetegner COS, var i højsædet.

En genoplivning af en klassisk garderobe, hvor grænserne for traditionelt design blev skubbet af draperede og overdimensionerede pasformer. En tidløs kollektion med få overraskende elementer i form af forfinet konstruktion, mere eksklusive materialevalg og skarpe farver. 

Nensi Dojaka

Alle øjne på Nensi! Fornylig vandt hun LVMH-prisen og nu afholdte hun sit show under modeugen i London. Denne gang med langt mere fokus på sit brand, som i den grad har indtaget modeverdenen med storm.

Dojakas kropsnære, gennemsigtige designs udvisker linjen mellem tøj og lingeri, og har både feminine og sensuelle undertoner og rummer blandt andet nyfortolkning af ‘the little black dress’, bh-bluser, minikjoler, bodysuits og florlette skjorter, som endnu en gang dominerede catwalken.

Dog med nyfortolkning af jakkesæt med intet andet end lingeri under, og små delikate blomstermønstre i sarte farver – klar til at indtage natten i denne post-pandemi-tid.

Rejina Pyo

Rejina Pyo vakte opsigt med London Aquatics Centre som venue, og det britiske OL-team Emily Martin, Josie Zilling og Robyn Birch, der åbnede showet med udspring i smukke badedragter.

Scenen var sat og catwalken kunne begynde, alt imens publikum skiftevis lod sig fascinere af venue og designs. Kollektionen bar præg af omhyggelighed, øje for detaljer og en genkendelig farvepalette fra tidligere kollektioner.

Draperede styles, afslappede wrap-nederdele og shorts der sammen med orange chiffon, grønne blonder og print af foto fra Pyos rejser mellem New York og Seol fik vores rejselyst til at stige.

Læs også: Milano Fashion Week: Johannes favoritlooks fra Jil Sander SS22

Richard Malone x Mulberry

Den irske designer præsenterede en limited edition udgave af tasker og tilbehør i samarbejde med Mulberry, som en del af deres Mulberry Editions-serie, der blev lanceret under deres 50-års jubilæum.

Udover Richards egne designs, der i sig selv er ekstravagante og opsigtsvækkende på en catwalk, var tilbehøret ligeledes det, som blikket fangede.

Han havde sat sig eget præg på de velkendte Mulberry klassikere og skabt nye fortolkninger. Klare, skarpe farver, legesyge dimensioner og former, i indbydende læder – what’s not to like?

Supriya Lele

Lele debuterede under London Fashion Week i FW17 sæsonen. Hun var finalist og fælles vinder af LMVH-prisen i 2020, der blev delt mellem alle finalisterne grundet Covid-19.

Hendes designs har allerede været omtalt i de store medier som British Vogue, Vogue Runway, Vogue Italia og New York Times. Nu har hun endnu en gang bevist sit store talent under denne modeuge i London.

Hendes sensuelle, sofistikerede men farverige designs, der iscenesætter kroppen i stramme, gennemsigtige og asymestriske styles, passer lige ind i tidsånden.

Silhuetterne har 90’er referencer med lavtaljede bukser, bodychains, croptops og halterneck bodystockings og hendes indiske ophav skinner igennem i net-styles med broderi og sequins.

KNWLS

En af Hadid, Kardashian og Jenners favoritter, KNWLS, viste hvordan de kvindelige former kan hyldes af de smukke kropsnære silhuetter, samtidig med at skabe attitude og power, med læder og bandanas om hovedet. En blanding af femininitet og maskulinitet.

Kollektionen bestod af flæser, frynser, læder og blonder alt sammen i 90’er stil og med masser af tern, denim og lavtaljede bukser. Rhinsten og krystaller, håraccessories og hatte, der var med til at give kollektionen et touch af boheme.

Mon ikke, vi ser meget mere til KNWLS på it-girls og Instagram i den kommende tid. Charlotte Knowles har I hvert fald fanget vores opmærksomhed.

Du kan se udvalgte looks fra de 6 shows i galleriet herunder. 

Læs også: Kom med backstage til de største shows under CPHFW