Mode

Mads Nørgaard designer trøjer til Kunsten

- 22/01/2016

Den anerkendte danske tøjdesigner har, som en generøs gestus, designet de trøjer, som værterne på Aalborgs kunstmuseum, Kunsten, kommer til at bære fra museets genåbning, som er lige om hjørnet.

De trøjer, som Kunstens værter fremover kommer til at tage imod museets gæster med, er designet af den danske tøjdesigner, Mads Nørgaard. 

Mads Nørgaard er gået lidt tilbage i tiden og har, i sit design, ladet sig inspirere af museets uniformer fra 1972.

I 1972 bar de såkaldte ‘kustoder’ hele uniformer, bestående af smækbukser og brede tørklæder, som ikke ligefrem var noget, man så alle museeumsværter være iklædt. Derfor var disse uniformer særdeles genkendelige, og det var blandt andet dét, der fangede Mads Nørgaards interesse og skabte fundament for de nye trøjer.  

Efter en omfattende renovering, genåbner Kunsten den 23. januar, og her vil museets værter stå klar til at præsentere gæsterne for det nyrenoverede kunstmuseum, samt for endnu et mesterværk af den danske tøjdesigner. 

Læs også: Eye Attack: Ny udstilling på Louisiana udfordrer synet

Det er langt fra en tilfældighed, at Mads Nørgaard har valgt at designe trøjer til lige netop Kunsten. Hans enkle og klassiske stil og udtryk matcher arkitekturen på Kunstens museumsbygning utrolig fint, og så har han en forkærlighed for både arkitekten, Alvar Aalo og for Aalborg. 

Om denne gestus siger Mads Nørgaard:

”Hos Mads Nørgaard er vi meget optagede af kunst. Derudover er vi meget begejstrede for Alvar Aalto, og inspirationen fra ham går igen i både design og indretning af vores butik og kontor på Strøget i København. Samtidig er det vigtigt for os at vise, at selvom vi hedder ’Mads Nørgaard – Copenhagen’, er vi lige så meget Made in Denmark og holder meget af Aalborg”.

Læs også: Cheap’n’Chic: Sofistikeret modeugelook på budget

Hos Kunsten hersker der naturligvis utrolig stor glæde og en enorm stolthed over, at skulle bære den dygtige designers bud på en moderne og genkendelig museumsuniform. Om dette siger Kunstens museumsdirekte, Gitte Ørskou: 

”De nye trøjer har et enkelt design, der signalerer den kvalitet, der ligger i Aaltos enestående museumsbygning. Vi er meget taknemmelige for denne foræring fra Mads Nørgaard”.

Du kan opleve det nyrenoverede kunstmuseum i Aalborg, og se de fine specialdesignede trøjer på museets værter, der står klar til at byde dig velkommen til genåbningen lørdag den 23. januar.