Mode

Loewe præsenterer ny taske – og du tror ikke dine egne øjne, når du ser den

- 13/02/2023

Loewes nyeste samarbejde med japansk stjerneinstruktør er mundet ud i en af de vildeste tasker fra modehuset til dato.

Det kan nogle gange virke som om, at der for modehusene er gået sport i at skabe de mest populære og opsigtsvækkende samarbejder. Se bare Louis Vuittons samarbejde med kunstneren Yayoi KusamaGucci x Adidas og Tekla x Jacquemus fra 2022. 

Men nu er der alligevel landet et samarbejde, der tager prisen som et af de mere kreative af slagsen. 

Den 2. februar 2023 løftede spanske Loewe nemlig sløret for sit nye samarbejde med det japanske filmselskab Studio Ghibli, som den prisvindende tegnefilmsinstruktør Hayao Miyazaki står i spidsen for. Hayao Miyazaki er kendt for sine utallige, smukke og anmelderroste tegnefilm som ‘Chihiro og heksene’, ‘Min nabo Totoro’ og ‘Det levende slot’.

Og det er nu sidstnævnte film, der er kommet igennem modemøllen hos Loewe. Et samarbejde, der har resulteret i en af de vildeste tasker fra det spanske modehus med J. W. Anderson i front, som vi længe har set.

Filmens hovedattraktion, der et massivt, levende slot, der vandrer gennem landskabet, er nu er blevet gjort til virkelighed af Loewe i form af en detaljerig lædertaske, der er sammensat af flere kendte tasker fra modehuset. 

Foto: Loewe

'Moving Castle'-taske i kalvelæder.

Den skarpe beskuer vil derfor også kunne spotte, hvordan den opsigtsvækkende taske udgøres af Loewe-taskerne Hammock, Flamenco, Puzzle, Bracelet Pouch og Amazona for at munde ud i et stort, men alligevel underligt harmonisk, sammensurium af læderdetaljer, der leder tankerne hen på Miyazaki-filmen.

Den vilde taske er dog langt fra det eneste item fra det omfattende samarbejde.

Mange af filmens bærende karakterer, som den rapkæftede Calcifer, der er ilden, som holder slottet i live, og den flyvende magiker Howl, er blevet fortolket og afbilledet på alskens af Loewes kendte styles – og resultatet må uden tvivl være en drøm for dem, der har et særligt forhold for både Miyazaki og unikke tasker.

Foto: Studio Ghibli

Stillbillede fra filmen 'Det levende slot' fra 2004.

Det er ikke første gang, at Loewe samarbejder med Ghibli. Faktisk er det sket to gange før med filmene ‘Chihiro og heksene’ og ‘Min nabo Totoro’.

Kollektionerne blev så populære, at Loewes hjemmeside brød sammen på lanceringsdagen og de mange items blev derfor noget nær umulige at opstøve fra start.

Derfor skal du heller ikke sætte næsen op efter at kunne få fingrene i hverken tasker, trøjer eller accessories fra den aktuelle kollektion, da det meste allerede er udsolgt. Og med priser fra 2.000 kroner og helt op til 90.000 kroner er det også noget af et greb i lommen, der skal til for lege med.

Vi har dog alligevel samlet nogle af vores favoritter fra den sjove kollektion, der med det samme giver os lyst til at forsvinde ind i Miyazakis magiske univers i allerbedste stil.

Læs ogå

Louis Vuittons nye samarbejde får TikTok til at gå i selvsving – se her hvorfor