Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Fra mini-storby til modemetropol

- 03/07/2015

ELLEs chefredaktrice Cecilie Christiansen byder velkommen til det nye ELLE, der er på gaden lige om lidt. Glæd dig til masser af sommermode, stil og skønhed.

Mode-Danmark er i den grad under forandring – og ikke overraskende har især København sat turboen på over de seneste år. Hvis du som jeg har din (mere eller mindre) daglige gang i København, vil du ikke have kunnet overse, at nye eksklusive områder som Møntergade, Chr. IX’s gade og Store Regnegade/Gothersgade-kvarteret boomer med cool butikker, cafeer og take-outs.

Læs også: Donna Karan stopper som chefdesigner for Donna Karan International

Ja, stormagasinet Illum har sikret byen sit helt eget hus med internationale ambitioner, som vi kender det fra Selfridges i London, Barney’s i New York og Bon Marché i Paris. Dermed har Louis Vuitton, der for få år siden flyttede fra det mondæne Ny Østergade-kvarter ved Kongens Nytorv og ned til det mere farverige Amagertorv med udsigt til gade musikanter, duer og Storkespringvandet, nu igen fået chikke genboer med navne som Saint Laurent, Valentino, Tod’s og snart også Prada. Og rygterne om Céline og Chanel svirrer løs… Vi krydser fingre!

Hovedstaden er næsten ukendelig (og altså heldigvis ikke kun på grund af metrobyggeriet, men hvor bliver byen dog smuk, når dét er afsluttet …), og vi danskere har fået modeverdenen helt tæt på. Det glæder vi os naturligvis over på Danmarks eneste inter-nationale modemagasin. I denne måned guider ELLEs modeskribent Lotte Freddie dig derfor til modemekkaet København, så du kan blive lidt bedre klædt på til at lægge din rute i ’modestaden’, også hvis du bare skal vinduesshoppe, for der er nok at se på.

Læs også: Shoppeguide: 10 hippe 70’er jeans

Glæd dig også til at se den danske topmodel  Caroline Brasch nielsen vise vores bud på den kommende sæsons stærkeste look fra Danmarks bedste designere. Naturligvis udvalgt og sammensat af ELLEs moderedaktør Mie Juel og fotograferet i smuk nordsjællandsk natur af ELLE Style Awards-vinder Sean McMenomy.

Nyd den 28 sider lange modefeature fra side 87  – måske mens du lader op og planlægger opdateringen af din efterårsgarderobe på stranden, på terrassen, i flyet, eller hvor du befinder dig denne sommer.

Læs også: Horoskop // Sådan bliver din juli!

Rigtig god læselyst,

Psst … Det er (heldigvis) ikke kun København, der modemæssigt rører på sig. I Kolding eksempelvis er området Holmstaden under opførelse. Et outlet-mekka for kvalitetsbevidste fashionistaer tilsat cool cafeer og vandudsigt – naturligvis indpakket i nordisk arkitektur. 

Her i galleriet kan du se Cecilies favoritter. Brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem.