Mode

Her er den nye kreative direktør for Marni

- 24/10/2016

Det er over tyve år siden, at italiensk-schweiziske Consuelo Castiglioni grundlagde modehuset Marni. Af personlige årsager overlader hun nu posten som chefdesigner til Francesco Risso, der siden 2008 har arbejdet sammen med Muicca Prada for Pradas women’s wear kollektioner.

Consuelo Castiglionis flair for prints, teksturer og skulpturelle designs samt en bramfri tilgang til smykker og accessoires har givet hendes modehus Marni en velfortjent stjerneplads på modehimlen.  I over tyve år har Consuelo Castiglionis hjerte banket for modeprojektet, men nu har hun offentliggjort, at hun af personlige årsager trækker sig fra rollen som Marnis chefdesigner:  

”Det var hektiske og spændende år, og det har taget alt min energi at lave et projekt, som jeg kan være stolt af,” siger hun i en pressemeddelelse om beslutningen. Consuelo Castiglioni takker samtidig sin familie for deres støtte, der har givet hende mulighed for at skabe et brand med en præcis identitet og genkendelighed.

I forbindelse med skiftet af chefdesigner udtaler formand for Marnis søsterselskab ”OTB” Renzo Rosso:  

”Verden skylder at takke Consuelo for den originalitet, der har gjort hendes brand til noget unikt, og vi er stolte af, at have Marni i vores fold. Jeg ønsker hende det bedste.”

Renzo Rosso udtaler videre, at han er glad for at kunne byde Francesco Risso velkommen og ser frem til at følge Francescos tilgang og udvikling af Marni, som er ”italiensk i hjertet og globalt i ånden”.