Annonce

“Jeg vil gerne se ud, så jeg kan tage direkte til efterfest på burgerbar”

- 25/05/2017

ELLE Style Awards-værtinden, Oh Land, er kendt for sin evigt-skiftende hårfarve, og den ultimative hårfarve er blå. Her fortæller hun om sit makeup-look til ELLE Style Awards 2017.

Det var en scenevant kunstner, der udfyldte den ene værtinde-rolle til årets ELLE Style Awards – og hun er ikke bange for at klæde sig i fjer, glimmer og pastelfarvet hår, så længe makeuppen er ren og moderne. Mød Oh Land til en snak om blåt hår, scenemakeup og hvorfor hun ville følge Signe Lindkvist, hvis hun befandt sig på Titanic.

Hvordan vil du beskrive dit look til årets ELLE Style Awards – og har du selv været inde over kjoler og makeup?

Jeg har jo ikke bare et look, men mange forskellige outfits. Det giver en stor frihed, fordi de enkelte outfits ikke skal kunne alt; sådan er det mere, hvis du kun har én ting på hele aftenen – så skal du fuldt ud kunne identificere dig med det hele. Jeg er særligt glad for mine kjoler fra By Malene Birger og Stine Goya, der virkeligt rammer min stil. Jeg er vild med hele Stines univers – at det altid er så finurligt og fabelagtigt. Jeg kan nærmest altid tage alt på fra hendes kollektioner og føle mig godt tilpas i det; særligt fordi hun altid holder sig til pastelfarver, som er meget mig. Mit hår er lige nu ferskenfarvet og denne her varme lyserøde er ret svær at ramme. Den ligner den farve, de bruger i Japan – den er meget dukket og mere syntetisk end almindelig strawberry blonde. Mine outfits kommer til at larme meget med fjer, glimmer og pailletter, og derfor skal makeuppen være lækker, ren og naturlig. Jeg vil ikke have sådan et diva look, og jeg synes tit at man ser meget ældre ud, når man har meget makeup på. Det er mere moderne med et enkelt look til de store kjoler, og jeg vil gerne se ud, så jeg kan tage direkte til efterfest på burgerbar.

Hvordan var det at blive valgt som værtinde til årets modebegivenhed, og hvilke tanker har du gjort dig om din værtsrolle?

Min først tanke var ”Shit! Hvordan gør man det?” Men jeg er jo vant til at tale med mit publikum når jeg er på scenen, så det her bliver jo meget det samme… bare med mere snak og færre numre. Heldigvis er jeg super god til at huske navne, og det får jeg brug for, for der er godt nok mange, der skal på scenen. Og så har jeg jo heldigvis også Signe, at læne mig op af – det er jeg glad for.

Dine skiftende hårfarver er blevet en del af dit signaturlook. Hvordan startede denne ide og er der en særlig farve du befinder dig bedst med?

Det startede med, at jeg havde været dirty blonde i meget lang tid og det var ikke en farve jeg var hjemme i – det var ligesom for pænt i forhold til min personlighed. Men mit daværende pladeselskab lod mig ikke gøre noget vildt, og de var i det hele taget meget kontrollerende omkring min fremtoning. Så da jeg brød med dem, lavede jeg et klassisk break-up move: jeg farvede mit hår i en svag lyserød. Men med hårfarve går det ofte ligesom med tatoveringer: der skal hele tiden mere til. For mig er blå den ultimative farve, fordi man ikke kan gemme sig i den. Første gang jeg farvede mit hår blåt, var efter jeg havde været i Sydafrika og skulle til New York og spille en koncert med det her store klassiske ensemble i Carnegie Hall. Jeg farvede håret blåt dagen inden og optrådte så med blåt hår i den her old Hollywood pudderfarvede kjole – det var simpelthen så flot. Vilde farver kan sagtens virke sindssygt klassiske og elegante, det handler bare om at vælge de knækkede og støvede versioner af farverne. Det var tit min mand, der farvede mig. Han er ikke frisør, men kunstner og var vildt god til at ramme de Pantone farver, der klædte min hud. Og så er jeg heldig, for jeg kan bære de fleste farver – bare ikke grøn.

Temaet for årets ELLE Style Awards er CabarELLE. Har du ofte et særligt tema i tankerne når du styler dine outfits og vælger makeup?

Når jeg er på turné, finder jeg altid to-tre outfits i samme stil og med samme vibe  – og så skifter jeg mellem dem. Alt efter hårdagen foretrækker jeg udslået hår, men hvis jeg ikke når at vaske det, ryger det op. Mine scenemakeup er altid et cat eye lavet med vandfast liner og mascara. Jeg lægger aldrig makeup på hud eller læber, for man sveder og gnider sig i ansigtet og det må ikke tvære ud.  

I aften deler du scenen med en anden power kvinde. Hvordan vil du karakterisere hende og hvordan er jeres indbyrdes dynamik?

Signe er et totalt altfavnende kraftcenter af en kvinde. Hun er både omsorgsfuld, vild og voldsom. Hvis jeg var på en synkende Titanic, var det hende, jeg ville følge. Hun skulle nok få styr på lortet. Det er enormt trygt at være sammen med Signe; man får indtrykket af, at hun nok skal klare det hele – også når der ikke er komplet styr på tingene.  Vores indbyrdes dynamik er overraskende naturlig, for vi har ikke kendt hinanden særligt længe. Vi er ret ens fordi vi er nærværende, har samme humor og følger vores intuition. Ingen af os kan lide en stram struktur og regneark – vi har det bedst, når vi følger vores spontanitet og tør flyde ned af et sidespor. På scenen bliver det nok Signe der tager teten – og jeg er mere den fjollede lillesøster.

Hvad er dit favoritprodukt fra L’Oréal Paris?

Jeg kan godt lide de små neglelakker, man kan få i alle mulige farver. De har en god størrelse, fordi de ikke når at tørre ud, inden de er brugt op, og så er børsten på penslen behageligt bred, så lakken er nem at lægge.

Har du et skønhedstip, som du vil dele?

Threading! Jeg får altid rettet mine bryn med tråd, når jeg er i New York. Det er genialt, for det tager kun 10 sekunder, øjenbrynene bliver ikke overplukkede, og det er som om at hårene vokser i den tilrettede retning, når de vokser ud igen.

 

Genskab looket:

Hud: Dup Nude Magique Cushion Foundation på huden i et let lag og dæk yderligere og efter behov med True Match Touche Magique Concealer. Brug Infallible Cover Palette til at dække evt. urenheder i huden.

Øjne:  Læg den anden farve i rækken fra Infallible Blush Palette 02 Amber på hele låget og tón den lige op til globelinjen. Afslut med Volume Million Lashes So Couture mascara på de øverste vipper. Bryn tegnes op med Brow Artist Xpert og defineres yderligere med Brow Artist Plumper, som også sikrer brynene fixeres på plads.

Læber:  Tegnes blødt op med Infallible Lip Paint Matte i farven 201 Hollywood og fyldes ud ved forsigtigt at duppe farven på læberne.

Negle: Afslut looket med et enkelt lag Color Riche Le Vernis L’Huile i farven 114 Nude Mademoiselle på neglene.