Annonce

Her er de nominerede i den nye kategori, Årets kvinde

- 11/03/2019

Årets kvinde har skilt sig ud i det forgangne år, fordi hun har sat kvinder på dagsordenen på en positiv og cool måde. Hun er et forbillede for andre kvinder, fordi hun er stolt af sit køn og bruger det til at være den bedste version af det menneske, hun først og fremmest er. Mød de nominerede her!

Allerede i 2018 proklamerede vi på forsiden af ELLEs martsnummer, at 2018 var kvindernes år. Det er ikke blevet mindre sandt i 2019, hvor stærke kvinder tordner derudaf med prisværdige meninger, agendasættende holdninger og manifester. Og det er både internationalt og i allerhøjeste grad også herhjemme, hvor vores kvindelige sportsstjerner er med til at sætte Danmark på landkortet, kvindelige politikere sætter agendaen i internationale politiske anlæggende og designere, iværksættere og kreative kvinder gør sig bemærket langt ud over de danske grænser.

Og så er der moden: Aldrig har ’girl power’ og kvindelig råstyrke været mere udtalt i moden end nu. De kvindelige designere optager rask væk de højeste positioner i modehuse, der førhen har været mandsdominerede, og trend-wise er de stærke, kvindelige silhuetter mikset med elementer fra den klassiske herregarderobe mere tydelig end nogensinde før. Kvinderne vil frem i verden, og det med autoritet, respekt og en stil, der hverken er kønsneutral eller kønsopdelende.

Derfor kan vi heller ikke holde et ELLE Style Awards i år, uden at genoplive en pris, der oprindeligt blev introduceret til det allerførste ELLE Style Awards i 2013, nemlig prisen ’Årets kvinde’.

”Vi har genoplivet den fordi kvinder er omdrejningspunktet i ELLE. Vi bringer stærke interviews hver måned med begavede, dygtige, ærlige, sårbare og modige kvinder, der gør en forskel – og hvis historier inspirerer alle os andre,” siger ELLEs chefredaktrice Cecilie Ingdal.

I 2013 var det filminstruktør (og powerkvinde!) Susannne Bier, der løb med statuetten, og nu, i 2019 er nomineringsfeltet stærkere end stærkt. De tre nominerede i kategorien Årets kvinde 2019 er tennisspiller Caroline Wozniacki, forfatterinden Sara Omar og stifter af Global Fashion Agenda og Copenhagen Fashion Summit, Eva Kruse.

I galleriet længere nede, kan du læse, hvorfor netop disse tre kvinder har gjort sig særligt udmærkede i år, til at blive indstillet til ’Årets kvinde 2019’.

Kategorien Årets kvinde 2019 præsenteres i år i samarbejde med L’Oréal Paris, der har været sponsor af ELLE Style Awards i alle de syv år, ELLE Style Awards har været afholdt her til lands.

L’Oréal Paris står i år som afsender af kvinde-prisen, da få, som L’Oréal Paris har kvinder som omdrejningspunkt, og som er kendt for at få kvinder til at føle sig godt tilpas og være den bedste version af sig selv – tænk bare på det klassiske slogan: ”Because I’m worth it!”. Hvad er mere empowering end dét?

L’Oréal Paris har derfor i 2019 også fokus på at fremhæve de bedste kvindelige træk: Smukke læber, ren hud og masser af glød, men på en naturlig og mere ’ægte’ maner, end L’Oréal Paris har gjort førhen. Det betyder, at kampagnerne dyrker ’rigtige’ kvinder og benytter mindre fotoshop – alt sammen for at skabe et mere realistisk billede af, hvordan kvinden anno 2019 faktisk ser ud.

ELLE Style Awards 2019 består af tre events: den 10. maj, hvor ELLE samler den danske modebranche til middag, show og prisoverrækkelse ved en stor gallaevent. Det er altså for første gang ikke muligt at købe billet til selve prisoverrækkelsen, men du kan naturligvis følge med live på ELLEs sociale medier hele aftenen. Til gengæld har vi i år lavet et skræddersyet event for alle vores skønne læsere, der bestemt ikke skal snydes for magien ved ELLE Style Awards. Derfor inviterer vi til en eksklusiv champagne-frokost, ELLE Salon, hvor 360 ELLE-læsere den 11. maj har en helt unik oplevelse i vente, der samler alt det bedste fra ELLE Style Awards med champagne, mode, musik, VIPs, rød løber og goodiebags.

Skynd dig at sikre din billet til ELLE Style Awards dag 2: ELLE Salon her!

I galleriet nedenfor kan du læse mere om de tre nominerede i kategorien ’Årets kvinde 2019’.

Kategorien Årets kvinde 2019 præsenteres i samarbejde med