Mode

Designer bag tidens mest populære trend vinder anerkendt pris

- 15/09/2021

Den 28-årige, albanske, London-baserede designer, Nensi Dojaka, scorer modebranchens mest prestigefyldte nye talent pris: 'LVMH Prize for Young Fashion Designers'.

Nensi Dojakas lingeri-inspirerede kjoler og cutout-styles med 90’er-referencer er allerede båret af Instagrams mest stilfulde kendisser som Bella Hadid, Kaia Gerber og Emily Ratajkowski, men hendes karriere som designer er først lige begyndt, og vi følger spændte med.

Læs også: Shop disse 10 feminine items til din septembergarderobe

Nensi Dojaka fik sig noget af en glædelig overraskelse, da hun for nylig vandt prisen som det nye talent under en ceremoni i Fondation Louis Vuitton i Paris. Udover den store anerkendelse, prisen i sig selv må siges at være, vil hun også modtage 300.000 euro og et års mentorskab af professionelle medlemmer i LVMH-gruppen.

Tidligere har design-talenter bag brands som Marine Serre og Jacquemus vundet prisen i samme kategori.

Med Bella Hadid i front

Dojaka dimitterede fra Central Saint Martins i London og etablerede sit brand under eget navn i 2017.

Hun stjal for alvor verdenens opmærksomhed, da hun debuterede med sin fall/winter 2020-kollektion under London Fashion Week, hvorefter Bella Hadid var en af de første kendisser til at iklæde sig hendes design – et runway look fra AW/20 kollektionen ved VMA (Video Music Awards).

Dojakas kropsnære, gennemsigtige designs udvisker linjen mellem tøj og lingeri, og har både feminine og sensuelle undertoner og rummer blandt andet nyfortolkning af ‘little black dress’, bh-bluser, minikjoler, bodysuits og florlette skjorter, som både er avantgarde men ‘wearable’.

En moderne femininitet udfoldet i velkonstruerede asymmetriske styles, som senest Sophie Turner og Camille Charriere har fået øjnene op for. Og de er ikke de eneste.

Dojakas designs falder lige ind i den trend, vi ser overalt på Instagram.

Cutouts og gennemsigtighed, der viser kroppen frem og fremhæver formerne smukt, blødt og sensuelt, men med masser af power og statement for alle aldre og kropstyper – lige i ånd med de bevægelser, vi ser i samfundet nu.

Med opmærksomhed på Instagram og fra kendisser, følger også opmærksomhed fra highstreet-brands. De kan hurtigt lade sig inspirere til at producere lignende designs, som med sikkerhed vil blive revet væk fra hylderne.

Så hvis du tænker, at Dojakas designs virker bekendte, er det ikke helt galt. De velkendte highstreet-kæder er blot nogle af de steder, hvor du kan finde billigere alternativer til Nensi Dojaka-lignende styles.

Hvis du ikke allerede er vild med trenden, er vi ret sikre på, at du vil blive det, når du ser, hvordan de mest populære stilikoner mestrer det sensuelle udtryk i galleriet herunder.

Læs også: Magasin du Nord indgår i et spændende og unikt samarbejde