Celebrity style

Pamela Anderson genskabte et af sine mest ikoniske looks til Jacquemus’ SS23-show

- 13/12/2022

Der er tale om en hat fuld af fjer, der giver deja-vu til en hat fra 1999.

Simon Porte Jacquemus, chefdesigner og grundlægger af Jaquemus, gør aldrig noget efter bogen. For det første holder han partout sine shows komplet forskudt af de officielle modeuger, og for det andet er det aldrig til at sige, hvem der dukker op for at overvære modens feterede enfant terrible fremvise sine nyeste påfund.

Og mandag den 12. december 2022 var den altså gal igen: Simon Porte Jacquemus havde inviteret til modebal i hjertet af Paris, hvor han fremviste sin SS23-kollektion, Raphia. Men lige så spektakulært som showet selvsagt og forventeligt var, var det nu en helt særlig gæst på showets første række, der tiltræk sig opmærksomheden.

Iført en gigantisk hat (det er jo Jacquemus, vi taler om) besat med oceaner af strudsefjer og i en kropsnær, cremefarvet halterneck-kjole – også med festlige fjer-accenter, solede ingen ringere end Pamela Anderson sig i det bløde lys fra den omkringliggende kulisse.

Foto: Laurent Benhamou/SIPA/Ritzau Scanpix

Og selvom Andersons top-til-tå Jacquemus-ensemble i sig selv var af legendarisk kaliber, så var der alligevel noget ved det, der gav et øjebliks følelse af deja-vu.

Tilbage i 1999, altså dengang Baywatch og dermed Pamala Anderson-feberen var på sit højeste, ankom stjernen nemlig til MTV Video Music Awards i et outfit, der gik over historien – og som delte mange ligheder med det nye look fra Jacquemus.

Det ikoniske look bestod af superstamme glimmertrompetbukser, hvid silkekorsettop – og hovedattraktionen (bogstaveligt talt), en gigantisk hat i plyssede, lyserøde fjer skabt af Ivy Supersonic.

Foto: Mega

Der er ingen tvivl om, at Jacquemus-outfittet var en ode til det udødelige hattelook fra 1999 i en tid, hvor alt fra omkring årtusindeskiftet oplever en modemæssig renæssance.

Og at Jacquemus har set fidusen i at fornye det ikoniske Y2K-look på hattens dronning er absolut ikke dumt tænkt, da det franske brand selv har en tætflettet historie med overdimensionerede hatte.

Det var nemlig den XXXL-stråhat, La Bomba, der i 2017 fik Jacquemus til at brage gennem lydmuren og blive et af modens mest hypede brands, og med Pamela Anderson som hattehoved for SS23-kollektionen, har Jacquemus med sikkerhed sikret sig selv endnu en sæson i modens absolutte topliga – og endnu engang skabt et item, som vi drømmer om at eje trods dens minimale anvendelighed.

Læs ogå

Paris Hilton genskaber sit mest ikoniske look fra 00’erne