Celebrity style

Mandagsmuse: Winona Ryder

- 03/04/2017

I 2010 forsvandt hun fra Hollywoods spotlys efter det famøse og omtalte butikstyveri. Efter flere år med lav profil har indieikonet Winona Ryder gjort comeback i Netflix-serien Stranger Things. Bliv klogere på Winona Ryder, denne uges mandagsmuse, her...

Efter det famøse butikstyveri i 2010, holdt indieikonet Winona Ryder en lang pause fra Hollywood og rampelyset. Nu har hun gjort stærkt comeback i Netflix’ populære serie Stranger Things, hvis anden sæson har premiere i efteråret 2017. Lær Winona Ryder, denne uges mandagsmuse, bedre at kende her.

Hvem: 

Winona Ryder (født Winona Laura Horowitz), født den 29. oktober 1971

Derfor skal du kende hende:

I 1988 fik Winona Ryder sin filmdebut i filmen Lucas og oplevede herefter stor succes på det store lærred op igennem 90erne, hvorfor hun i dag betegnes som én af de mest ikoniske skuespillerinder fra det årti. I 1990 spillede hun i Tim Burtons Edward Saksehånd overfor Johnny Depp, som hun efterfølgende var forlovet med i tre år. 

Den 12. december 2001 begik Winona Ryder ét af de mest omtalte butikstyverier, hvor hun i Saks Fifth Avenue blev beskyldt for at have stjålet tøj for cirka 38.400 kr. Efter retssag og udstået samfundstjeneste valgte hun at trække stikket og tage en pause fra mediernes søgelys. 

Efter cirka ni års pause fra Hollywood vendte Winona Ryder tilbage, og det gjorde hun i den grad med stil i den prisvindende film Black Swan i 2010. Og to år efter i 2012 spillede hun en massemorders kone i filmen The Iceman.

Nu er hun aktuel i Netflix’ hitserie Stranger Things, som den 31. oktober 2017 er klar med anden sæson. En opfølger til filmen Beetle Juice, hvor Winona Ryder i 1988 spillede en goth-teenager, er på vej, og det er blevet bekræftet, at Winona Ryder også får en rolle i efterfølgeren. 

Læs også: Winona Ryder fik et sammenbrud

I slutningen af 80erne og op igennem 90erne blev Winona Ryder et decideret ikon for indie- og grungegenerationen, og selvom det er ved at være mange år siden, kan vi stadig se aftegninger af denne tid i hendes stil i dag. Hun ses nemlig stort set altid i sort tøj – ofte med rockede og rå referencer – og selv på den røde løber, hvor hun rocker elegance med kant til perfektion.

Psst .. I ELLEs majnummer, som er på gaden, kan du blive meget klogere på, hvordan du skaber det perfekte look med kant. I magasinet kan du også læse et stort interview med Winona Ryder om hendes ambitioner som skuespiller. 

Højdepunkter:

1988: Får sin filmdebut i Lucas

1988: Bliver en stjerne efter sin rolle i Beetlejuice 

1990: Spiller overfor Johnny Depp i Edward Saksehånd

2009: Vender tilbage til Hollywood efter ni års pause med en rolle i The Private Lives of Pippa Lee

2010: Spiller en rolle i den prisvindende film Black Swan

2016: Er aktuel i Netflix’ populære serie Stranger Things

Se med i galleriet, hvor vi har samlet Winona Ryders bedste stiløjeblikke…