Celebrity style

Mandagsmuse: Kristen Stewart

- 17/10/2016

I det aktuelle nummer af ELLE kan du møde den talentfulde skuespillerinde Kristen Stewart, der blev verdensberømt for sin filmrolle i Twillight-sagaen, men går sine egne veje, og lægger ansigt til modehuse som Chanel og Balenciaga. Derfor er Kristen Stewart denne uges mandagsmuse…

Hun blev opdaget som otteårig i en skolekomedie, og siden har Kristen Stewarts karriere som skuespillerinde taget hende til Hollywood og gjorte hende til muse for modehuse som Chanel og Balenciaga. Men Kristen Stewart er en ægte kunstner, der holder fast i sin kreative frihed og insisterer på indimellem at spille med i indie-film, der henvender sig til en smallere målgruppe. I ELLEs aktuelle november-nummer kan du møde Kristen Stewart i et stort interview, og så er hun forresten også denne uges mandagsmuse.     

Hvem:

Kristen Jaymes Stewart, født d. 9. april i Los Angeles, USA

Derfor skal du kende hende:

Kristen Stewart er vokset op i Los Angeles og blev fra barnsben præsenteret for filmens verden. Hendes forældre er nemlig begge i filmbranchen men arbejder bag kameraet som ”Stage Manager” og ”Script Advisor”. Kristen Stewart troede derfor, at hun skulle være instruktør, hvilket er en drøm hun lige nu er ved at gøre til virkelighed med sin egen kortfilm ”Come Swim”, der er baseret på en poetisk novelle, som hun skrev for tre år siden.

Inden Kristen Stewart kunne tage hul på sine drømme om at stå bag kameraet, blev hun dog som 10-årig verdenskendt, da hun spillede overfor Jodie Foster i filmen ”Panic Room”. Allerede dengang fik Jodie Foster øjnene op for Kristen Stewarts åbenlyse talent, og hun sagde til hende, at hun ville blive overrasket over, hvor lidt hun behøvede at lære for at blive instruktør. Det tog Kristen Stewart som et kæmpe skulderklap, og siden har hun arbejdet sammen med nogle af Hollywoods største stjerner og instruktører som Woody Allen og skuespillere som Robert Pattinson og Juliane Moore.    

Se også: Se den fulde Chanel-film med Kristen Stewart

Det var netop rollen som Bella i Twillight-sagaen, der gjorde Kristen Stewart til et teenageidol. Hendes forhold til Robert Pattinson, der spillede Edward Cullen i Twillight, vakte stor mediebevågenhed og netop dét er en af bagsiderne ved berømmelsen, som Kristen Stewart ikke bryder sig om. Faktisk er hun ofte blevet beskyldt for at se mut ud på den røde løber, men ifølge hende selv skyldes det, at hun ikke føler sig godt tilpas i fotografernes søgelys.

For Kristen Stewart er det at blive set nemlig en kun sideeffekt ved skuespillerfaget. Hendes hjerte banker i sandhed for at spille skuespil, fordi det er dér, hun kan udleve sine følelser og dele intime øjeblikke på lærred med millioner af mennesker verden over. Og netop derfor kommer kreativiteten også i første række for Kristen Stewart, der vælger sine film meget selektivt, og hvis CV tæller en bred vifte af filmgenre. Fra de store Hollywood-produktioner som ”Twillight” og ”Snow White and the Huntsman” til indie-film, hvor budgettet er betydeligt mindre, men kreativiteten er i højsædet.     

Læs også: Mandagsmuse: Fanny Ardant   

Modehuse som Chanel og Balenciaga har for længst fået øjnene op for Kristen Stewarts kunstneriske talent, og hun fortæller, at hun synes det er et interessant forhold, hun som skuespiller har til mode. Hun elsker nemlig at være omgivet af kreativ energi, og folk der brænder for det, de gør. B.la. har Kristen Stewart været kampagneansigt for Chanels Métiers d’Art-kollektion 2016 ”Paris in Rome” og kampagnemodel for Balenciagas parfume ”Rosabotanica”.

Siden hun som otteårig blev opdaget som skuespiller i en skolekomedie, har Kristen Stewart bevidst sit værd på det store lærred. Lige nu kan du opleve hende i Woody Allens aktuelle biograffilm ”Café Society”, der foregår i 1930’ernes Los Angeles og New York, hvor hun spiller rollen som Vonnie, der går sine egne veje og har to meget forskellige bejlere, som hver især får nogle forskellige ting frem i hende. Herunder har vi samlet en række af Kristen Stewarts højdepunkter som skuespillerinde, og tager vi ikke fejl, vil mange flere med tiden blive tilføjet:

Højdepunkter:

2001: Fik som niårig sin første filmrolle i ”The Safety of Objects”.

2002: Spillede som 10-årig overfor Jodie Foster i filmen ”Panic Room”.

2007: Spillede overfor Jesse Eisenberg i Sean Penns ”Into the Wild”.

2008: Blev et verdensberømt teenageidol for sin rolle som ”Bella” da den første film Twillight-sagaen så dagens lys.

2009: Spillede overfor Jesse Eisenberg i komedien “Adventureland”.

2010: Spillede rollen som Joan Jett i filmen “The Runaways”.

2011: Indspillede Twillight-filmen “Breaking Dawn”.

2012: Spillede rollen som Snehvide i filmen ”Snow White and the Huntsman”, samt rollen som den uforudsigelige Marylou i Walter Salles’ filmatisering af Jack Kerouacs “On the Road”.

2014: Spillede overfor Juliane Moor i filmen ”Jeg er stadigt Alice” og vandt en César-pris for sin rolle i Olivier Assayas’ ”Clouds of Sils Maria”.

2016: Repræsenterede hele to film ved filmfestivallen i Cannes: Olivier Assayas horrorfilm: ”Personal Shopper” og Woody Allens ”Café Society”.

Se vores video fra Los Angeles og kom med på skydning med Kristen Stewart:

Fornylig har Kristen Stewart skiftet sit lange brune hår ud med en blond korthårsfrisure, der giver hende et tomboy-look. Kig med i galleriet og se hendes stilfulde øjeblikke på den røde løber: