Celebrity style

Mandagsmuse: Gigi Hadid

- 15/06/2015

Smukke Gigi Hadid har i en alder af bare 20 gået shows for nogle af de allerstørste modehuse, og så er hun bedste veninder med blandt andre Taylor Swift. Bliv lidt klogere på den unge model i denne uges Mandagsmuse...

Vi er vilde med denne uges Mandagsmuse, den unge Gigi Hadid, der blandt andre hænger ud med Kendall Jenner, Taylor Swift og Cara Delevingne, og som har gået på catwalks for nogle af de allerstørste modehuse i verden. Og nååh ja – så blev hun selvfølgelig også kåret til en af verdens mest sexede kvinder.

Bliv lidt klogere på den unge Gigi Hadid i denne uges Mandagsmuse her. 

Læs også: Gigi Hadid og Michael Kors i Glamour Games – se videoen

Hvem:
Jelena Noura Hadid, født d. 23. april 1995.

Derfor skal du kende hende: 

Jelena, eller Gigi som hun kaldes, er halv amerikaner og halv palæstinenser. Hun er opvokset i Los Angeles med sine forældre Yolanda Foster og Mohamed Hadid og sin store søskendeflok bestående af to yngre søskende, to ældre halv-søskende og fem stedsøstre.

Gigi blev opdaget meget ung, hun og havde sit første gennembrud som to-årig efter at være blevet spottet af Paul Marciano – manden bag Guess. Heraf kom der en række jobs som børnemodel for husets modeserie til børn, Baby Guess, men efter børnemodel-tiden stod modelkarrieren stort set stille for den unge pige, der tog valget om at fokusere på sine studier. Men det skulle hurtigt vise sig, at modelbranchen var Gigis kald, for som 17-18-årig vendte hun tilbage til kameraet og satte for alvor gang i sin karriere i samarbejde med Guess.

Til New York Fashion Week AW14 gik Gigi for Desigual og Jeremy Scott, hvilket var hendes første gang på catwalken og samtidigt hendes modeugedebut. Siden da har karrieren taget fart, men hun steg ikke kun til tops på grund af sit talent som model – også hendes TV-ansigt og kendisvennekreds har haft stor betydning.

Det var blandt andet hendes medvirken i TV reality-serien The Real Housewives of Beverly Hills sammen med moderen Yolanda og adskillige optrædener i musikvideoer med bl.a. Miguel og Cody Simpson, der hurtigt har givet den unge L.A. pige ekstra meget opmærksomhed.

Læs også: Se de flotteste kampagner for den kommende sæson

Til daglig bor Gigi i New York, hvor hun er signeret hos IMG Models. Her er Tyra Banks, Miranda Kerr, Heidi Klum og Kate Moss på kollega-listen, så det er ikke tilfældigt, at hendes bedste veninder er nogle af USA’s sejeste piger lige nu – Gigi er nemlig ikke bedste veninder med hvem som helst. Taylor Swift, Kendall Jenner, Karlie Kloss, Cara Delevingne og Selena Gomez er kun et par af dem – og du kan læse meget mere om pigernes spændende venskaber på side 56 i dit nyeste ELLE, der er på gaden nu.

Gigis modelkarriere har bragt hende på catwalks for Marc Jacobs, Chanel, Jean Paul Gaultier og Sonia Rykiel for at nævne nogle få. På meget kort tid har Gigi opbygget en misundelsesværdig karriere, og især hendes mulighed for både at kunne levere high fashion og sexet charme og kommerciel uskyldig sødme har sendt hende til tops i branchens ellers meget høje liga. I begyndelsen af dette år blev hun kåret som The Newest Face of Maybelline, og få måneder efter vandt hun titlen som Model of The Year til First Annual Fashion Los Angeles Awards.

Vi er altså ikke alene om at elske Gigi Hadid, og hvis der er nogen, man kan have et girl-crush på, så er det da hende!

Højdepunkter:

2011: Hadid signer kontrakt med IMG Models New York.

2012: Den unge L.A.-girl bliver ansigt for Guess kampagne.

2012: Gigi begynder at medvirke i realityserien The Real Housewives of Beverly Hills, hvor hendes mor og tidligere topmodel Yolanda Foster er en af hovedpersonerne.

2013: Hun graduerer fra High School i en alder af 18 år.

2013: Gigi flytter til New York og starter sit studie på The New School i Greenwich Village.

2013: Topmodellen begynder at date den flotte australske musiker Cody Simpson, og de to ser hinanden on and off over flere år.

2014: Gigi har sin debut til New York Fashion Week.

2014: Hun bliver nomineret som en af de 12 rookies i Sports Illustrated’s årlige badetøjs-issue, der anerkender nybegyndere og deres debut i badetøjet foran kameraet. 

2015: Gigi er med i Pirelli kalenderen, der hvert år samler de 12 lækreste top modeller der på deres sexede facon hver især repræsenterer en måned.

Læs også: Derfor er Rihanna stilikon

Bonus info:

Oprindeligt fik Gigi sit kælenavn fra sin mor, som blev kaldt det samme, da hun var barn, men navnet blev for alvor hængende, da Gigis lærer i 1. klasse havde svært ved at skelne mellem elevernes navne. Lige siden er hun aldrig blevet kaldet andet end Gigi Hadid. Og så var hun iøvrigt kaptajn på sit High School-volleybold hold og desuden meget optaget i ridning og deltog i adskillige konkurrencer. 

Du kan følge Gigi på både Twitter, Instagram og læse meget mere på hendes egen hjemmeside. Få også et gensyn med den skønne model her i galleriet. 

Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.