Celebrity style

Mandagsmuse: Elle Macpherson

- 20/03/2017

Hun kan både skrive skuespiller, erhvervskvinde, tv-værtinde og supermodel på CV'et. Og så har Elle "The Body" Macpherson tilmed prydet forsiden på Sports Illustrated hele fem gange. Bliv klogere på Elle Macpherson, denne uges mandagsmuse, her...

Elle “The Body” Macpherson tilhører den første generation af supermodeller og har en imponerende lang modelkarriere bag sig. På CV’et kan hun skrive forsider, shows og kampagner for de største magasiner og modehuse, og så har hun formået at skabe en succesfuld virksomhed af eget navn. 

Læs også: ELLE interviewer Elle Macpherson

Hvem:

Elle Macpherson (døbt Eleanor Nancy Gow) født den 29. marts 1964.

Derfor skal du kende hende:

Elle Macpherson flyttede i sit sabbatår mellem gymnasium og jurastudiet fra Sydney til New York for at arbejde som model og tjene penge til jurabøgerne. Hun begyndte sin modelkarriere i en tv-reklame for Tab-sodavand, og i løbet af 1980erne oplevede Elle Macpherson stor succes som model og landede forsider på blandt andre ELLE, Marie Claire, Harper’s Bazaar, britisk og australsk Vogue, GQ og Cosmopolitan. Og med den voksende karriere blev hun en del af den første generation af supermodeller sammen med modelkollegaer som Linda Evangelista, Naomi Campbell og Cindy Crawford. 

Den store succes medførte, at hun optrådte i hver eneste udgave af ELLE i seks år i streg, og i samme årrække, i en alder af 21 år, giftede Elle Macpherson sig med ELLEs Creative Director, Gilles Bensimon. Hun er mest kendt for sine fem optrædener på forsiden af det amerikanske Sports Illustrateds årlige Swimsuit Issue, men hun har også været i front for kampagner for brands som Christian Dior, Omega, H&M, Victoria’s Secret og Revlon. 

Udover utallige magasinforsider og modekampagner har Elle Macpherson gået shows for store modehuse som Donna Karen, Louis Vuitton, Christian Dior, Calvin Klein, John Galliano og Valentino. 

Se også: Dior præsenterer “We should all be feminists”-video

I starten af 1990erne forlod hun sit modelbureau Ford Models for at stifte sin eponyme virksomhed, Elle Macpherson Inc., hvor hun både producerede populære kalendere, træningsvideoer, undertøjskollektioner og senere en kollektion af beauty-produkter af navnet Elle Macpherson – The Body. Og noget af en krop må man sige, at den langbenede skønhed har. Hun er nemlig kendt for sine lange, velskabte legemer og gyldne hår. Og så ser hun stort set fantastisk ud, uanset hvad hun gør. I 2014 lancerede hun The Super Elixir, et kosttilskud indeholdende både vitaminer og mineraler, som hurtigt blev revet ned fra hylderne. En krop som “The Body” herself lover den ikke, men øget vitalitet og velvære giver den. I ELLEs aprilnummer, som er på gaden nu, har vi stort fokus på sundhed og sport, så selvfølgelig skulle denne uges mandagsmuse være Elle Macpherson.  

Elle Macpherson er i den grad et stilikon. Vi ser hende ofte i sort/hvid outfits med klassiske silhuetter og kropsnære kjoler, som fremhæver hendes smukke skikkelse. Og så er vi vilde med det store smil, som altid følger med. 

Højdepunkter:

1982: Lander sit første modeljob i en tv-reklame for Tab

1985: Bliver langvarigt ansigt for Biotherm

1986: Pryder forsiden af Sports Illustrated Swimsuit Issue første gang

1986: Bliver gift med Gilles Bensimon

1989: Bliver tildelt navnet The Body af Time Magazine

1990: Lancerer sin undertøjskollektion Elle Macpherson Intimates

1994: Får sin filmdebut i filmen Sirens

2008: Bliver ambassadør for Revlon

2010: Bliver vært på Britain’s Next Top Model

2014: Lancerer det (yderst) populære kosttilskud The Super Elixir

Se med i galleriet, hvor vi har samlet et udpluk af Elle Macphersons bedste stiløjeblikke…