Celebrity style

Irina Shayk var på den røde løber til British Fashion Awards i H&M kjole, du kan leje for 400 kr.

- 06/12/2022

… og den lanceres også som del af H&Ms ’Meterverse’-kollektion den 8. december 2022.

Normalt er det de store couture-huse som Dior, Chanel, Elie Saab og Valentino, der klæder stjernerne på til de store galla awards med dertilhørende røde løbere.

Men til British Fashion Awards, der løb af stablen 5. december 2022 i London, var flere af de celebre gæster klædt i noget så håndgribeligt som H&M.

En af dem var modellen Irna Shayk, der gav et smugkig på den kommende ’Metaverse’-kollektion fra H&M – en kollektion, hvor det ekstraordinære møder det taktile og det traditionelle håndarbejde fusioneres med futuristiske formgivninger og silhuetter.

Kjolen, Shayk debuterede, var dog mere klassisk end sci-fi med sin smalle silhuet, bustier-udskæring og peplum detalje ved hofterne. På alle måder en kjole, der var en supermodel værdig.

Foto: Ritzau/Scanpix

Men der var flere detaljer i den mørkebrune kjole, end dem øjet umiddelbart skuede. Der var nemlig gået tusindvis af pailletter til at skabe kjolens skinnede overflade, og hver paillet var skabt af 100 % genanvendte plastikflasker.

Det betyder, at den dag kjolen ikke kan mere (hvilket forhåbentligt først er om mange, mange år) så er kjolen også lettere at genanvende, idet pailletterne ikke er dækkede af det gængse metallag, der normalt giver pailletter deres metalliske overflade.   

Det er med andre ord let at falde for kjolen, der er oplagt som et klassisk, men stadig festligt take på nytårslooket, og hvad bedre er, er at den modsat de couture-kjoler, vi typisk ser på den røde løber, snart kan erhverves for dem uden en supermodeltitel eller et verdenskendt efternavn.

Irina Shayks kjole bliver nemlig lanceret den 8. december 2022 som en del af H&Ms ’Metaverse’-kollektion til blot 1.500 kr.

Og til de ultra miljøbevidste, der retteligt ikke bryder sig synderligt om at købe nyt hver gang en festlig lejlighed melder sig, så har H&M netop lanceret en udlejningsservice (til at begynde med kun i modehusets flagship store på Regent Street i London), hvor man for mellem 250 kr. og 400 kr. kan leje kjoler fra husets limited edition ’Studio’, ’Conscious Exclusive’, ’Circular Design Story’ og designer-kollektioner.

Vi håber og beder til, at det er et koncept, der snart bliver bredt ud til resten af verden (læs: Danmark) og smitter af hos andre designere også. For mon ikke leje-konceptet er fremtiden for moden frem for den køb-og-smid-væk-kultur, der i hvert fald tidligere har kendetegnet modeindustrien og vores generelle forbrugsvaner?

Læs ogå

Cecilie har 99 kjoler – og deler dem alle med dig

Herhjemme vinder konceptet med udleje af designer-tøj i hvert fald kraftigt indpas med pionerer som Ceciles Kjoler, Marry Me Millo og Rentage i front, hvor man kan leje designer kjoler og smykker til særlige anledninger for en brøkdel af prisen – og med langt større omtanke for miljøet, da man undgår at have en dyr kjole hængende i skabet, som man kun fik brugt én gang.

Og det er skønt at se at konceptet også gør indtryk på supermodeller som Irina Shayk, der, hvis hun ville, kunne have iklædt sig skræddersyet couture fra hvilket som helst højtprofileret modehus.

Læs mere og udforsk H&Ms udleje-koncept her og hold øje med ’Metaverse’-kollektionen, der lanceres 8. december 2022 her.