Celebrity style

Har Rihanna lige nailet årets Met Gala dresscode før selve festen?

- 01/05/2023

Det er måske det mest ‘Rihanna’ske’ look, vi nogensinde har set.

Det lader virkelig til, at Rihanna varmer op til årets Met Gala, der løber af stablen natten mellem mandag og tirsdag dansk tid den 1. maj.

I hvert fald er hun blevet spottet i en vintage Fendi-frakke fra Karl Lagerfelds hånd sidst i april. Og i og med at årets dresscode lyder ’In honor of Karl’ og temaet er ”Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, og dermed er en generel hyldest til ham og hans halvtredsårige virke som designer for toneangivende modehuse, er frakken på ingen måde ved siden af.

Men, som Riri gør det det bedst, tog hun lige temaet til et helt nyt niveau i perfekt symbiose med sin egen banebrydende stil, da hun forleden viste sig iklædt vintage elementer fra Chanel (hvor Lagerfeld var chefdesigner fra 1983 – 2019), inklusiv briller med Chanel-formede ’glas’, som hun havde matchet med en fluffy minikjole fra Coperni, en gigantisk fake fur hat fra Benny Andallo og høje hæle fra Amina Muaddi.

Men selvom der kunne skrives doktorafhandlinger om minikjoler og hat i fake fur, der blot skiver sig ind i historien om Rihannas episke graviditets-ensembler, ja, så er det alligevel brillerne fra Chanel, vi bider mærke i, da de – måske (sammen med frakken fra Fendi) – er et clue om, at sangerinden planlægger at ankomme til den famøse modefest på The Metropolitan Museum of Art i New York i år, hvilket hverken er blevet be- eller afkræftet endnu.

Rihanna har tidligere været leveringsdygtig i nogle af de mest mindeværdige Met Gala looks; blandt andet i 2015, hvor hun var medvært og ankom i en kolossal kanariegul kjole med pelsede kanter som hendes fortolkning af temaet: ”China: Through the Looking Glass” eller i 2018, hvor temaet var ”Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, hvor Riri ankom som en pavelig personificering iført sølvrobe og bispehue.

Ergo, spændingen er intakt, særligt efter de teasere Rihanna har ladet falde den sidste uge – og ikke mindst den caption, hun delte sit opslag med outfittet, som lød: “not even monday”. 

Læs ogå

Fra Donatella og Gianni Versace til Cher og Kate Moss: De mest mindeværdige Met Gala-looks gennem tiden