Celebrity style

Hailey Bieber genskaber episk Yves Saint Laurent couture-look fra 1999 til Halloween

- 01/11/2022

Hvem siger, at Halloween ikke kan være high fashion? Se bare på Hailey Biebers Halloween-kostume anno 2022.

Halloween i Hollywood er en ekstremsport.

Fra Heidi Klums legendariske Halloween-fester og ditto bragende kostumer til Kim Kardashians overdådige og ekstreme dekorationer og familiens kompromisløse udklædninger; gerne i flere etaper og med et decideret arsenal af kostumer.

Allerede i år har vi set eksempler på Halloween-udklædninger, der mildest talt går all-in, og lidt til; fra Janelle Monaés ’Marge Simpson’ til Megan Fox og Machine Gun Kellys ’Pamela & Tommy’ til Kendall Jenners ’Sheriff Woody’ fra ‘Toy Story’ og Kim Kardashians skræmmende, men overbevisende ’X-Men’-figur, ‘Mystique’.

Men selvom det ofte er populærkulturens skikkelser, fiktive så vel som virkelige, der trækker i stjernerne, så valgte Hailey Bieber en mere high fashion tilgang til sit Halloween-kostume i år. For mens den uhyggelige højtid for mange rimer på uhyggelige spøgelser og gyselige gys, så er der også dem, der ser udklædningsfesten som en anledning til at hylde gloriøse øjeblikke fra modehistorien. Og til den gruppe hører Hailey Bieber.

Modellen havde nemlig valgt at hylde et helt særligt look fra Yves Saint Laurents forår/sommer 1999-kollektion, der allerede dengang var legendarisk.

Kjolen, der faktisk er en brudekjole, blev oprindeligt båret som finalelooket til Haute Couture-showet af supermodellen Laetitia Casta. Hun var fast ’brud’ til Yves Saint Laurents couture-shows fra 1998-2001 og var en af Saint Laurents seneste personlige muser, indtil han trak sig som designer i 2002. På billederne fra det originale show kan man se, hvordan Laetitia venter på podiet, mens Saint Laurents kommer ud for at modtage sin applaus.

Foto: Mega

Og couture-kreationen er bestemt også en applaus og en ode værdig.

Den eventyrligt fortryllende kjole består af en rosenbesat top og trusse og et meterlangt slæb i delikat rosa silke. Hele herligheden afrundes med en blomsterkrans på hovedet, også med roser, og rosenbesatte lyserøde sandaler, der tilsammen giver illusionen af, at modellen, det være sig Casta eller Bieber, er omviklet af spirende rosengrene i fuldt flor.

Foto: Ritzau/Scanpix

Så mens alle andre har haft en fest med at vise deres mest uhyggelige eller popkulturelle alteregoer frem, har Hailey, der selv har været ansigt for store modehuse som Miu Miu, Boss, Calvin Klein og Saint Laurent, cementeret sin status som en ægte ’industry darling’, der benytter enhver lejlighed hun kan til at hædre store modehuse, frem for at lege Halloween på traditionel vis. Og nøj, hvor det klæder hende.

Foto: Ritzau/Scanpix
Læs ogå

Beyoncé, Heidi Klum og Kendall Jenner: Se stjernernes bedste Halloween-udklædninger