Celebrity style

Emili sindlev genskaber et Carrie Bradshaw-look, der delte vandene i 00’erne

- 17/01/2023

Hun er flere gange blevet kaldt Danmarks Carrie Bradshaw, og med Emili Sindlevs seneste outfit er der ingen tvivl om ligheden.

Det er på ingen måde en nyhed, at det fiktive stilikon Carrie Bradshaw (med lidt hjælp fra kostumedesigneren Patricia Field) flere gange brød konventionerne for, hvad man kunne vise sig i, og hvordan visse items kunne sættes sammen.

Foruden bæltet over en bar mave (som Louis Vuitton genskabte i deres 2023 resort kollektion), to forskelligfarvede Louboutin-sko (som senere er kopieret af Nicole Kidman, Selena Gomez og i Sarah Jessica Parkers egen skolinje) og cowboylooket i The Hamptons, så var et af de mere underspillede, om end kontroversielle looks fra serien, et der skulle vise sig at være utrolig meget forud for sin tid.

I 2004, da sjette sæson af ’Sex and the City’ rullede over skærmene, var verden på ingen måde så frisindede overfor athleisure wear (elementer fra sportsgarderoben, red.) til hverdagsbrug som vi er i dag, hvor sneakers, leggings, hoodies og sweatpants raskt væk figurerer på alt fra kontoret, i byen og på dates.

Ikke desto mindre spankulerede Carrie i sæsonens femte afsnit ’Lights, Camera, Relationship’ rundt i New York iført cargo-bermudashorts tilsat en grøn fodbold-jersey med nummeret ’55’ over brystet og høje stiletsandaler. Og det var altså et modigt træk – for hvem kunne dog finde på at sætte høje hæle sammen med en fodboldtrøje?

Fast forward til knap 20 år senere, hvor vi ikke blot har accepteret athleisure wear som en helt almindelig trend, men også højhælede sko med leggings og sweatpants (vi kigger på dig, Kim Kardashian) – for slet ikke at tale om den renæssance, cargo-bukserne har haft i år.

Derfor er det kun naturligt, at Carries dengang ’kontroversielle’ outfit nu bliver genskabt – og hvem bedre til det end Danmarks svar på det fiktive modeikon, Emili Sindlev.

På et Instagram-opslag fra en ferie til Mauritius er det nemlig ikke til at tage fejl af, hvor Emili har fået sin outfit-inspiration fra.

Ved første øjekast er outfittet en-til-en med Carries fra sæson 6, episode 5: Cargo-shorts, høje sandaler og en jersey-t-shirt med print. Men kigger man nærmere efter, står Carrie-referencerne i looket nærmest i kø.

Lad os starte med Emilis T-shirt.

Modsat Carries er det ikke en nummeret fodbold-jersey, men derimod den legendariske ’J’adore Dior’ T-shirt fra cirka år 2000, hvor John Galliano stadig var chefdesigner. Ikke nok med at vi ved, at Carrie (aka. stylisten Patricia Field) havde et godt øje til designeren (se blot sæson 3, episode 17, hvor Carrie er iført den ikoniske avis-kjole fra John Gallianos SS00-kollektion fra Dior), så har Carrie selvsamme ’J’Adore Dior’ T-shirt på som Emili, da hun i ’Sex And The City: The Movie 2’ møder Aiden i souken i Abu Dhabi. Et tilfælde?

Vi bevæger os videre til Emilis bandana.

Carrie er berømt og berygtet for sit valg af hovedudsmykning (vi glemmer sent den fugl hun havde på hovedet til sit første bryllup med Big), og særligt én ting er gået igen på tværs af seriens seks sæsoner: bandanaen.

Besættelsen startede i sæson 3 i episoden ’Hot Child in the City’ – du ved, den med den omvendte farveladefarvede Chanel-skjorte og den blå paisly-bandana – og fortsatte i sæson 4 med en af de til dato mest omdiskuterede Carrie-looks, nemlig den lyserøde, korte 80’er-prom-kjole og den opadstående Hermès-bandana som tiara.

I femte sæson sportede Carrie en bandana endnu engang – måske for at fjerne fokus fra den gravide mave, stylisterne forsøgte at skjule under en løs, hvid top.

Slutteligt indledte Carrie den afsluttende sjette sæson ved i første afsnit at iføre sig en candyflosslyserød, similibesat Hermès-bandana med ægte lilla Y2K-solbriller i panden.

Kort sagt: Carrie er dronningen af bandana’er, og derfor er det kun naturligt, at Emili understreger referencen ved at krone sit look med et hovedtørklæde.

Sidst, men absolut ikke mindst, er der Emilis taske.

Det er nemlig intet mindre end en Fendi ’Baguette’ – selvsamme taske som Carrie fik stjålet af tyven, der også stjal hendes Manolo Blahnik-stiletter i afsnittet ’What Comes Around Goes Around’ i sæson tre, tasken som Carrie og Samantha er på jagt efter i LA og som ender med at få alle fire damer smidt ud af Playboy Mansion. Og sidst, men ikke mindst, så var det tasken, der har haft utallige cameos gennem hele serien og ikke mindst i opfølgeren ’…And Just Like That’.

Med andre ord antager vi, at Emili her har foretaget et bevidst taskevalg, så der ikke på nogen måde kan være tvivl om, hvem inspirationskilden til hendes cool look er. 

Læs ogå

Er denne bizarre accessory på vej tilbage i modebilledet?