Celebrity style

Det bar de kongelige kvinder til dronning Elizabeths begravelse

- 20/09/2022

Kvinderne fra den britiske kongefamilie hyldede på hver deres måde dronning Elizabeth II, da de mandag deltog i den storstilede statsbegravelse, der fyldte gaderne i London.

Mandag blev der skrevet verdenshistorie, da dronning Elizabeth II af Storbritannien blev begravet ved en storslået statsbegravelse i London efter 70 år på tronen.

Flere brugte anledningen til at hylde dronningen, der var den længst siddende monark i Storbritanniens historie, og særligt smykkerne på nogle af kongehusets mest prominente kvinder skabte opmærksomhed.

For blandt andre den nyudnævnte prinsesse af Wales, dronningegemalinden og hertuginden af Sussex bar alle ting, der havde en særlig betydning for deres forhold til dronningen.

Prinsesse Kate Af Wales
Da Kong Charles’ søn William overtog titlen som prins af Wales, gik hans kone Kate også fra at være hertuginde af Cambridge til at være prinsesse af Wales. En titel, hun dermed deler med sin afdøde svigermor, prinsesse Diana.

Prinsesse Kate havde valgt en klassisk frakke fra sit foretrukne modehus Alexander McQueen, og så hyldede hun dronningen på stille og elegant vis gennem sine smykker.

Perleøreringene, hun bar til begravelsen, har hun nemlig arvet fra dronningen, der selv modtog dem i gave i 1947 i anledning af sin bryllupsdag.

Den diamantbesatte perlehalskæde er lavet særligt til dronning Elizabeth af japanske perler i 1970’erne. Siden har Lady Diana båret den, ligesom prinsesse Kate har båret den ved flere anledninger – senest til begravelsen af dronningens mand, prins Philip, i 2021.

Foto: Mega

Dronningegemalinde Camilla
Som en stille kærlighedserklæring til sin svigermor bar Camilla en helt særligt smykke fra de kongelige arkiver: En hjerteformet broche med diamanter og safirer, der oprindelig var en gave til dronning Victoria, dronning Elizabeths tipoldemor.

Brochen har hun flere gange båret i forbindelse med sine officielle pligter, og senest var det i forbindelse med dronningens 70-års jubilæumsfejringer.

Foto: Mega

Heruginde Meghan af Sussex
Selvom hertuginde Meghan sammen med sin mand prins Harry har frasagt sig sine officielle pligter som arbejdende kongelig, var parret selvfølgelig med til begravelsen alligevel.

Her bar Meghan, sammen med sin enkle kappekjole fra Stella McCartney, et par helt særlige perle- og diamantøreringe. De var nemlig en personlig gave til hertuginden fra dronningen selv. Dem fik hun i 2018, da de to var på deres første officielle opgave sammen.

Foto: Mega

Prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie
De to prinsesser af York, Eugenie og Beatrice, er børn af dronningens skandaleombruste søn prins Andrew. Alligevel er de stadig blandt nogle af de mere populære i den britiske kongefamilie. 

Samtidig er de kendt for at være enormt tætte med deres farmor, dronning Elizabeth. Og selvom de to ofte bliver set i statement-hatte til diverse begivenheder, sagde de afsked med deres farmor i helt afdæmpede looks, hvor selv smykkerne stort set var skåret fra. 

Der var dog et dansk isslæt at spore, da prinsesse Eugenie, der er den yngste af de to, bar en frakke fra danske Day Birger et Mikkelsen, der med sine store guldknapper gik smukt med de enkle guldøreringe.

Foto: Mega

Dronning Margrethe 
Udover medlemmer af den britiske kongefamilie, var flere kongelige fra verdens lande også mødt op for at deltage i begravelsen. Blandt dem var selvfølgelig også dronning Margrethe.

Og selvom hun og dronning Elizabeth sjældent mødtes ved offentlige begivenheder, var det en tydeligt rørt dronning, der mandag tog afsked. Det gjorde hun blandt andet iført en silkeskjorte med sløjfe, som hun senest bar til en anden rørende begravelse – nemlig sin mand prins Henriks begravelse i 2018.

Foto: Aller Media
Læs ogå

Dronning Elizabeth II er død: Se 49 billeder fra den britiske regents liv