Celebrity style

Den lange denimnederdel er tilbage – og Gigi og Bella Hadid viser, hvordan du styler den

- 14/10/2022

… Danske stilikoner som Pernille teisbæk og Emili Sindlev har også taget trenden til sig

Lige nu har alt, der bare udsender de mindste Y2K-vibrationer, en potentiel chance for at blive den næste store trend. Og hvis der er noget, der er 00’er-agtigt på en alt andet end diskret facon, er det maxi-nederdelen i denim.

Den lange, tunge nederdel sneg sig allerede ind på catwalken i de aktuelle AW22-kollektioner hos blandt andre Acne Studios, Alexander McQueen, Vaquera og AC9, men det var for alvor, da modellerne spankulerede ned af de internationale catwalks iført de nyeste kreationer fra designernes SS23-kollektioner, at denim-manien eksploderede. Her hoppede både Altuzarra, Balenciaga, Blumarine, Burberry, Ganni og Givenchy med på den hellange blå bølge.

Og effekten er allerede at spore i den omkringliggende streetstyle og ikke mindst på kendis-crowdet, der på alle måder omfavner alt, der sender os nostalgisk durk tilbage til 00’erne. Men få er eksponenter for alt, der rimer på Y2K som Hadid-søstrene, og selvfølgelig er de også bannerførere for maxi-denim trenden.

Til Bellas 26-års fødselsdagsfejring i New York den 9. september troppede storesøster Gigi op i en vintage-nederdel fra Roberto Cavalli, der er spot-on på den 00’er-genopstandelse, vi netop nu oplever. 

Men selvom Gigis Cavalli-sag i bedste 00’er-stil hænger lavt på hofterne, så har skørtet alligevel et moderne touch, da denim-materialet elegant flyder ud i crepet silke (indfarvet i blå-hvid tie-dye, som er et andet kæmpe trend-levn fra årtusindeskiftet) og dermed gør nederdelens helhedsudtryk lidt lettere, end et helt denim-skirt ellers tilbyder.

Og hendes styling bidrog bestemt også til outfittets aktualitet: Hun havde sat den lavtaljede nederdel sammen med en højhalset croptop og en sort læderblazer, hvor sidstnævnte gjorde looket lidt mere voksent.

Foto: Ritzau/Scanpix

Det er dog ikke første gang, at Gigi Hadid er hoppet i en lang denimnederdel. Tidligere på måneden optrådte hun i endnu en hellang, lavtaljet lysvasket denim-sag med høj slids bagtil tilsat croptop (igen), hvide stiletter og isblå øjenskygge som for at understrege, at inspirationen var hentet direkte fra for 20 år siden.

Foto: Ritzau/Scanpix

Og Gigi Hadid er altså ikke alene om at have genfundet glæden ved lange nederdele i denim. Også lillesøster Bella Hadid er hoppet med på trenden og har både vist sig i en lys udgave med iturevne plisseringer og en midi-version med flæsekant tilsat leggings under.

Foto: Ritzau/Scanpix

Desuden var de to søstre begge iført top-til-tå denim på Givenchys SS23-catwalk.

Foto: Ritzau/Scanpix

Og det er altså ikke kun i det store udland, at denim-trenden er slået igennem.

Både Pernille Teisbæk og Emili Sindlev har taget trenden til sig, og det er helt sikkert kun et spørgsmål om ganske kort tid, førend vi ser andre hoppe i det tunge skørt, der qua sit lune materiale er oplagt til de kolde vintermåneder.

I galleriet nedenfor kan du lade dig inspirere af maxi-denim trenden, der bestemt også var at spore på streetstylen til de internationale modeuger.

Læs ogå

Hailey Bieber er dronningen af store jakker og blazere – og stylingen er perfekt inspiration til årstiden