Annonce

Bruger du den rigtige sports-bh?

- 18/02/2022

Ifølge Adidas bruger 90% af kvinder ikke den rigtige størrelse på deres sports-bh. Det lyder måske ikke som noget, der har den store betydning, men en forkert sports-bh har store konsekvenser.

Vi er nok mange der kender fornemmelsen af at have den forkerte sports-bh på, de dybe mærker i huden, de ømme muskler og følelsen af vi ikke får det maksimale potentiale ud af vores træning. Men vi er måske færre, som er bevidste om, at den forkerte sports-bh kan forårsage vejrtrækningsproblemer, sværre kropssmerter, strækmærker omkring brystet, samt vedvarende mærker i huden, for blot at nævne et udpluk.

Men alt dette bør og skal undgås ifølge Adidas, som netop har lanceret deres største studie i sports-bh’er nogensinde. Undersøgelsen er den vigtige grundsten i tilblivelsen af Adidas SS22-sportskollektion på hele 43 forskellige styles. Kollektionen bygger på et hav af forskellige sportsgrene, delt op i de fire katorier: Train, Run, Everyday og Studio. Bh’erne er designet og er tilpasset enhver form for kropstype. Hertil udrulles en global kampagne under sloganet #supportiseverything, med formålet, at oplyse  omkring den korrekte brug af sports-bh’er. 

Hos ELLE elsker vi Adidas’ aktivistiske tilgang til sport, som inviterer og inkluderer os alle. Og ikke mindst deres mission om at dele denne vigtige viden omkring sports-bh’er. Vi bliver klogere, og vi får lysten til at være med i #supportiseverything-flokken ikke kun i forhold til at dyrke sport, men også i forhold til at passe på os selv og vores krop. 

Foto: PR

 'Skin Statements' er en del af Adidas lancerings-kampagne, som viser, hvordan huden skrøbeligt, men tydeligt, taler sit eget sprog efter brug af den forkerte sports-bh. Her ses Naima Yasin, som sammen med Frederikke Brasch er ambassadører for 'Support is Everything'-kampagnen i Danmark.  

BRYSTER BEVÆGER SIG MERE END VI TROR

Adidas nye sportskollektion er udviklet og designet med viden og indsigter fra et omfattende studie og samarbejde med University of Portsmouth.

For 17 år siden startede University of Portsmouth en undersøgelse omkring brystets bevægelse under aktivitet. På daværende tidspunkt var der kun 6 dybdegående studier på området. Til sammenligning var der flere tusinde undersøgelser og studier omkring sportssko og fødder. Meget er sket siden, men det er desværre stadig et område, hvor vi er mange som mangler indsigt og viden.

Foto: PR

Selv efter kort tid ses mærkerne fra en for stram bh tydeligt.

Her ses Frederikke Brasch i en 'Skin Statement'

En viden som nok kan chokere de fleste er, at vi under en løbetur, uden den optimale støtte, kan opleve den samme modstand, som en formel1-racerkører oplever. Hertil kan bryster bevæge sig op til 19 cm ved et hop. Og ja, vi sagde 19 cm.

I dette perspektiv og med disse meget tydelige billeder, er det nemmere at se for sig og forstå hvorfor sports-bh’en er vigtig. Med udgangspunkt i dette og kvinders alsidige kroppe har Adidas’ designteam udviklet, de 43 nye styles af bh’er og tights. Kollektionen er netop landet i butikkerne, og du kan se et udpluk af nye sports-bh’er i galleriet nedenfor. Du kan læse mere, finde vejledning samt se hele kollektionen hos Adidas her.

HVORDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE SPORTS-BH?

  • Høj støtte

Hvis din træning er med høj intensitet, hvor bevægelserne er eksplosive og vedvarende, har du brug for ekstra støtte, så brysterne ikke kan bevæge sig alt for meget. Her er der ofte forskellige justeringsmuligheder, så brysterne kan blive “pakket” efter din krop. Materialet på bh’er med meget støtte er varierende, da nogle steder på kroppen kræver mere støtte end andre steder. Eksempelvis er stropperne brede, så du får støtte hele vejen rundt om ryggen.

Aktiviteter med høj støtte: Løb, HIIT, træning med hop.

  • Medium støtte

Sports-bh’er med medium støtte sørger for at holde alt på plads, uden de helt store justeringer, når du bevæger dig. Bh’en er især god til aktiviteter med små bevægelser såsom styrketræning, hvor du har brug for support men stadig en del bevægelighed.

Aktiviteter med medium støtte: Styrketræning og cykling.

  • Lav støtte

Ved lavere intensitets træning eller hverdagsbrug er en sports-bh med lav støtte et optimalt valg. Disse bh’er er designet til et blødere fit, hvor der ikke er spænder og justeringer, som kan føles ubehageligt hvis du f.eks. skal lave øvelser på gulvet. Her er stropperne ofte tyndere og der er meget bevægelighed i designet. Komfort er i højeste fokus.

Aktiviteter med lav støtte: Yoga, pilates, rengøring.

Foto: PR

Psst... På Adidas' website kan du finde guider og mere information om det rigtige fit til netop dig.

Besøg 'Adidas Bra Finder' her.

ADIDAS

Denne artikel er den første i en serie af flere, hvor ELLE zoomer ind på sports-bh’er fra Adidas. Vi vil i den kommende tid dykke ned i research og guide vores læsere til den korrekte brug af sports-bh’er.
#supportiseverything