Mode

Balmain SS10

- 05/10/2009

Se billederne fra balmains show i Paris.

Et kig på Balmains SS/10 kollektion er som at spå fremtiden i en glaskugle. Modehuset er som en gud i modeverdenen; i sig selv uopnåelig, et ideal og et ikon, som mange tilstræber at ligne, og med en magt så enorm, at den med sin vilje kan påbegynde epidemier.

Designeren Christophe Decarnins valg af farver, snit og materialer spreder sig således som ringe i vandet og bliver normgivende for et utal af highstreet designere. Som et resultat heraf, har Balmain dikteret dystre og rå tendenser ind i modebilledet de forgangne sæsoner, og kun de færreste vil i dag stille spørgsmålstegn, når der snakkes om en Balmain-jakke.

I Paris afslørede Decarnin sit bud på forårets mode, da han lod sine modeller træde på podiet iført gudindekjoler, markerede skuldre og militæruniformer. Iturevne t-shirts, chunky patronbælter og brynjekjoler fik pigerne til at udstråle heltemod, som var de netop hjemvendte krigere, men også efterårets sorte læder og metaldetaljer var at finde på de tynde heltinder, officerer og militærsoldater.

Det er ikke svært at gætte sig til, at vi vil se mere til de hullede jeans, grønne jakker og store skulderpuder til foråret.

Se også moderedaktionens blog fra Paris.