Mode

Anni Lu præsenterer designsamarbejde med fem afrikanske mødre

- 24/03/2017

Anni Lu har i samarbejde med velgørenhedsorganisationen NGUVU og fem afrikanske kvinder udviklet en kollektion, der skal hjælpe de afrikanske mødre til at kunne tage bedre vare på sig selv og deres familier. Se de yndige armbånd her...

I samarbejde med velgørenhedsorganisationen NGUVU præsenterer smykkefirmaet Anni Lu en ny kollektion, der er produceret i et af Afrikas største slumområder. Kollektionen er lavet med det formål at hjælpe udsatte, afrikanske mødre, så de bedre kan tage vare på sig selv og deres familier. 

Det er designeren bag Anni Lu, Helle Vestergaard, der har udviklet kollektionen i samarbejde med fem afrikanske kvinder. 

Kollektionen består af tre forskellige armbånd i turkis, rød og gul, og er alle karakteriseret ved at have det særlige asymmetriske look, som kendetegner Anni Lus fine armbånd. Alle perlerne i de nye armbånd er udvalgt og fundet på et lokalt marked i Nairobi, Afrika. 

Læs også: Grundlægger af Anni Lu, Helle Vestergaard: Sådan er jeg mor anno 2016

Armbåndene bliver produceret af de fem afrikanske kvinder Emily, Agnes, Abigael, Judith og Hellen, som alle kommer fra Kibera, der er en af Afrikas største slumområder, hvor begrænset adgang til basale ressourcer er en del af hverdagen. 

Med den nye Anni Lu kollektion ønsker Helle Vestergaard at støtte de stærke afrikanske mødre og hjælpe dem til at kunne tage bedre vare på sig selv og deres familier. Ideen bag samarbejdet er derfor at ”give hjælp til selvhjælp” ved at sikre kvinderne en stabil indkomst og samtidig give dem økonomisk rådgivning. Kvinderne modtager derfor en fast indkomst fra velgørenhedsorganisationen NGUVU, som er sat efter specifikke retningslinjer, og deres indtjening er derfor ikke afgjort af hvor mange armbånd, der bliver solgt. 

Se også: Helle Vestergaard: Se mine sko!

Velgørenhedsorganisationen NGUVU (som betyder styrke på Swahili) har hjulpet Anni Lu med at få kontakt til de fem kvinder, da NGUVUs mission er at hjælpe afrikanske kvinder med uddannelse, økonomi og gode arbejdsforhold.

Armbåndene koster 200 kr. stk. og forhandles online her, samt hos udvalgte Anni Lu forhandlere.

Vi har samlet de tre fine armbånd til dig i galleriet. 

Køb ELLE