Mode

7 ukrainske brands du skal kende

- 07/04/2022

ELLEs modeteam har samlet 7 modebrands fra Ukraine, du kan støtte.

Norba

Norba laver loungewear til alle lejligheder, om det så er træning og afslapning eller bare til hverdag. De har masser af bløde styles, der er elegante nok til, at du kan bruge dem på kontoret eller caféen, og brandet leger blandt andet med detaljer som cut-outs. Gå efter deres bløde jersey og fine ribstrik.
Se mere her

Bevza

Du har måske lagt mærke til Bevzas modeshows under modeugen i New York, hvor de mange sæsoner i træk har været en del af det officielle program. Deres stil betegner de selv som 'less and luxe', hvilket afspejles i det minimalistiske tøj i god kvalitet.
Se mere her

Sea Me Linen

Sea Me er skabt i havnebyen Odessa, og det ses på kollektionerne. Hele farvepaletten er inspireret af havet og tæller alt fra frisk turkis til mere sarte grønlige nuancer og klare blå farver. Alt er lavet i hør, og Sea Me byder både på lækre pyjamaser og crispy sengetøj.
Se mere her

Kachorovska

Kachorovska har skabt håndlavede sko til private kunder siden 1957 og har siden 2015 haft sin egen skokollektion. Brandet byder nu også på tøj og tasker - det hele med sans for den gode kvalitet.
Se mere her

 

 

TG Botanical

Måske lyder TG Botanical allerede lidt bekendt, de viste nemlig deres kollektion under Københavns modeuge tilbage i februar. Alt er naturligt indfarvet, produceret i øko- og genbrugsmaterialer og nogle produkter laves kun på forudbestilling for at undgå spild-produktion. Vi elsker især deres grove strikkjoler og -toppe.
Se mere her

Sleeper

Du har helt sikkert set Sleeper i ELLE før, det er nemlig en favorit blandt moderedaktionen. Deres feminine hør-kjoler og pyjamaser i både silke og hør står altid højt på ønskelisten - og lige nu er der ekstra god grund til at gøre et køb. Sleeper donerer nemlig noget af overskuddet af salget i april måned til Ukraines største børnehospital.
Se mere her

Litkovskaya

Brandet er skabt af Lilia Litkovskaya i 2009, som især er stærk i skulpturelle kjoler, chunky strik og leg med kontraster.
Se mere her

Læs ogå

ELLE Ukraines chefredaktør: “Ja, I kan hjælpe. I er vigtige”