Mode

6 favoritjakker fra Københavns modeuges herrekollektioner, vi drømmer om

- 05/02/2024

Der er intet som en god frakke, og dem var der rigeligt af til modeugens efterårskollektioner, der er lige til ønskelisten

Med sidste uges modeuge i København, fik vi danske og nordiske designerens bud på den kommende efterårs- og vintersæson. Derfor var der selvfølgelig også rigeligt overtøj på catwalken, der spændte fra fortolkninger af klassikere til mere konceptuelle bud.

Og selvom langt det meste af modeugens kollektioner henvender sig til kvinder og feminint repræsenterende personer, er der stor inspiration at hente hos de få herremærker og -items, der bliver vist frem under modeugen.

Fra gamle kendinge som Won Hundred til nye skud på stammen som Mfpn over i skræddernsnit hos Mark Kenly Domino Tan og sporty vibes hos J.Lindeberg – der er godt med bud på lækkert herreovertøj, som alle kan bruge og som er strøget direkte ind på ønskelisten til næste vinter.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Selvom Mark kenly Domino Tan primært målretter sine kollektioner til kvinder, er der alligevel et par enkelte herreting iblandt. Her er frakkerne værd at fremhæve, som chefdesigner Caroline Engelaar formår at gøre både chike og cool med sine klassiske snit, men alligevel oversize fit.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Ved Mfpn viste Sigurd Bank sit take på garderobeklassikere med mere afslappede silhuetter, og det virkede fra top til tå. Materialerne er primært fundet blandt såkaldt dead stock og får nyt liv med Banks skarpe blik for kombinationen af det rebelske og det forfinede. Og det skinnede for mig tydeligt igennem overtøjet, hvor der var flere pletskud i kollektionen.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Svenske J.Lindeberg er mest kendt for sit sport- og outerwear, og det var også de gennemgående elementer i kollektionen, der blev præsenteret ved modeugen. Det havde dog fået selskab af mere klassiske elementer som jakkesæt og frakker, hvor særligt denne lange, koboltblå frakke har indprintet sig som drømmekøb til efteråret.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

CPHFW Newtalent Rolf Ekroth viste en kollektion, der bar tydelig præg af designerens svenske/finske ophav med nyfortolkede strik, legesyge print og en bred, men afdæmpet farverig palette. Jakken her spiller på de klassiske voksjakker, men har fået en nordisk upgrade med læderkrave og fine strikvedhæng.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Hos Won Hundred var, ikke overraskende, denim og jeans de helt store stjerner. Men det var brandets take på jakkesæt og frakker, der greb min opmærksomhed. Særligt denne, for en god shearlingjakke holder altid gennem flere sæsoner.

Foto: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Han Kjøbenhavn vendte efter flere års pause hjem til Københavns modeuge med underlinjen Silence. Den konceptuelle kollektion var både dyster og poetisk, og denne skarpe og skulpturelle jakke vil jeg (næsten) gøre alt for at få fingrene i til det kommende efterår.

Læs ogå

Her er de 7 største trends fra Copenhagen Fashion Week AW24