Kultur

Signe Lindkvist: “Ligesom Anne Linnet skabte bro mellem min mor og mig, har Medina gjort det samme for min datter og mig”

- 09/10/2023

I anledningen af ELLEs 15 års fødselsdag har vi talt med podcastværten, der har været med til at bidrage til ELLE gennem tiden. Mød multitalentet her til en snak om ELLE, sin egen karriere og alt derimellem.

Dette interview er en del af interviewserien ’15 år med…’ i ELLEs jubilæumsnummer fra oktober måned. I anledning af, at ELLE fylder 15 år har vi taget en snak med dem, der har bidraget til ELLE igennem årene. Her bringer vi interviewet med Signe Lindkvist, men du kan blandt andet også møde Lotte Tegner Freddie, Signe Vilstrup og Esben Bjerre og Peter Falktoft i magasinet, der er på gaden nu.

Hvordan så dit liv ud i 2008, da dansk ELLE blev ‘født’?
“Der var jeg i fuld gang med at skabe børnekanalen Ramasjang og Cirkus Summarum. Mit liv var børn, børn, børn. Jeg var nyskilt og min datter Karla My var tre år. Alenemor med stort redaktør-job kan lyde som en svær opskrift, men det gik overraskende godt.”

Tøj, du har gået med i de sidste 15 år?
“I mine unge dage har jeg indkøbt tre kjoler af designeren Ole Yde. De er for evigt kæmpeflotte, og jeg føler mig stadig smart, når jeg skal ud og spille fandango.”

Vigtigste bøger, du har læst de sidste 15 år?
“Jeg er nærmest ordblind, så det med at stave sig igennem en bog, tager for lang tid. Derfor har jeg altid elsket lyd. Som barn var det LP-plader og kassettebånd med historier. Og i dag har jeg abonnement på alle tænkelige lydtjenester. Jeg bruger nok fem timer dagligt på at lytte. 

Om Signe Lindkvist

  • Signe Lindkvist (f. 1974) var vært på ELLE Awards i 2017. 
  • Signe og Iben Hjejle har den ugentlige podcast ‘Sitter’, og derudover er hun redaktør, tv-vært, konferencier og i bestyrelsen hos Danske Hospitalsklovne. 
  • Hun bor med sin kæreste, Mads, og sammenbragte børn på Østerbro.

En bog, jeg har lyttet til mere end tre gange, er Elton Johns selvbiografi ’Mig’. Den elsker jeg. Han er selvironisk, humoristisk og jeg bliver aldrig træt af afsnittet, hvor Elton beskriver situationen, hvor han har besluttet at springe ud overfor sin mor. Han har forberedt en fin, fin middag, men så kommer Michael Jackson, der har en rigtig dårlig dag, forbi midt i det hele. Og Michael har selvfølgelig sin abe Bubbles med, så det ender jo med at Elton John må springe ud overfor alle tre.”

Musik, du ikke er blevet træt af?

“Medina. Ligesom Anne Linnet skabte bro mellem min mor og mig, har Medina gjort det samme for min datter og mig. For mig er hun kæmpevigtig, hun har gennemgået så meget lort og ballade. Og også stor velfortjent succes. Vi er gået igennem livet sammen med hende. Og på sommerens festivaler har vi stået foran scenerne og sunget med på alle hendes sange, og vi er i alderen fra 8 til langt over 60 år. Det er så fedt!”

Mennesker, der har betydet mest for dig?^
“Mit barn. I dag er Karla My 18 år, og hun er det menneske, jeg har haft de dybeste samtaler med. Og brugt mest tid sammen med. Siden hun var helt lille, har jeg talt til hende som en voksen forstået på den måde, at jeg har taget hendes tanker, oplevelser og følelser alvorligt. Vi har et virkelig godt forhold.”

En drøm, du har udlevet?
“Jeg har altid drømt småt og realistisk. Men prøvet mange ting. Og jeg er stolt af, at jeg har kunnet leve af at lave det, jeg godt kan lide, nu i 32 år.”

Foto: Kavian Borhani

Største sorg?
“Jeg tog al sorg som helt ung. Fra jeg var 18 til 30 år, mistede jeg mine forældre og vigtige kammerater.” 

Vildeste fødselsdag de sidste 15 år?
“En børnefødselsdag for Karla My, der stak helt af. De uplanlagte fester bliver altid de bedste. Den her gik fra boller og lagkage, til dans på bordene, naboerne kom op, og børn og voksne kom alt for sent i seng.”

Ordene, du ville ønske, du havde sagt mest de sidste 15 år?
“Ja, tak. For jeg har ikke været så god til at tage imod hjælp eller komplimenter.”

Et råd til dit 15-årige selv?
“Vent med at blive rigtigt voksen, for det skal du være resten af dit liv.”

Hvornår møder du ELLE første gang?
“Tilbage i 2013 var jeg inviteret med til ELLE Style Awards-festen, og jeg syntes ikke, at det var et særligt godt show. Det fik jeg sagt højt og tydeligt, så Cecilie Ingdal (ELLEs chefredaktør, red.) ringede et par dage senere: ”Jeg hører, at du syntes, det var noget møg?”. Det var sejt. Hun lærte mig, at man ikke skal være bange for sin værste kritiker. I årene efter var jeg med til at planlægge og afvikle showet – og har også været vært en enkelt gang. Og har haft en fest med det hele!”

Kom med dit allerbedste råd til ELLE?
“I må gerne få mig til at grine lidt mere – også af moden.”

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Læs ogå

Esben Bjerre & Peter Falktoft: “Efter den oplevelse kiggede vi på hinanden: Nu er vi sgu en del af modens indercirkel”