Kultur

Sig det med frugt? Hypet Netflix-serie får kærlighedstrend til at gå viralt på TikTok

- 21/02/2024

Ifølge TikTok kan du crashteste dit parforhold med denne ultimative kærlighedserklæring

Forestil dig det.

Du sidder i en romantisk setting med din udkårne, der kigger dig dybt i øjnene og rækker dig en… appelsinbåd. Perfekt skrællet vel at mærke.

Hvis du ved, hvad vi taler om her, så er du formentlig stødt på den virale ‘Orange Peel Theory’, der i stor stil hitter på sociale medier lige nu.

Teorien går i al sin enkelhed ud på, at et stykke perfekt skrællet frugt, serveret fra din partner, er den ultimative kærlighedserklæring.

Handlingen tager, som navnet antyder, sit udgangspunkt i appelsinen, der med sit bøvlede ydre af både skræl og tråde kan være en rodet affære at klargøre til spisning.

@screenshothq The orange peel trend is said to be a good indicator of a healthy and strong relationship so social media users have been are putting the theory to the test to see if their significant other makes the cut!🍊 #orangepeeltheory #theorangepeeltheory #couplestiktok #realtionshipgoals #relationships #relationshiptest #datingadvice ♬ bounce (i just wanna dance) – фрози & joyful

Tager din udkårne dog denne trivielle tjans på sig er det altså den slags hverdagshandling som ægte kærlighed er gjort af. Og kan dermed også være den ultimative lakmusprøve for ægte kærlighed.

Teorien har de seneste par måneder gået sin sejrsgang på TikTok og har blandt andet også fået flere brugere til at muntert at teste deres partners kærlighed ved at give dem en appelsin.

@quincieandzach well i guess that’s one way to peel an orange… the silence at the end 🤣😫😭 @Bloom Nutrition #bloompartner #couplecomedy #couple #couplegoals ♬ original sound – quincieandzach

Og selv om kærlighedsteorien altså ikke er ny på de sociale medier, så har den dog i høj grad fået vind i sejlene i sejlene de seneste par uger. Dette skyldes især den aktuelle Netflix-filmatisering af romanen ‘One Day’, der lige nu trender på streamingtjenesten.

Her ses det forelskede par nemlig udføre netop ‘Orange Peel Theory’, da Dexter henkastet tilbyder Emma en af sine skrællede appelsinbåde.

Denne handling er ikke med romanens oprindelige plot, men tværtimod noget skrevet ind af seriens manuskriptforfattere som et nik til tiden. Hvilket altså også fremgår af et interview med skuespillerne bag, der ikke selv var bevidst om det virale fænomen, som de genopliver.

@debbieridgard #OneDay stars #AmbikaMod and #LeoWoodall on the #orangepeeltheory ♬ original sound – Debbie Ridgard – Film/TV 🎬

Bevidst eller ej er vi dog vilde med at se den lidt mere jordnære kærlighedsteori komme til live på det store lærred.

Og det lader til, at ‘One Day’ ikke er de eneste, der er bevidste om den rige symbolik, som en skrællet appelsin rummer.

Foto: Netflix

'The Lost Daughter', 2021

I hvert fald har seneste produktioner som blandt andre HBO-dokumentaren ‘True Detective’ og filmen ‘The Lost Daughter’ også brugt den skrællede appelsin som en metafor for kærligheden – her brugt til at illustrere forælderkærlighed, hvor en mor skræller frugten til sin datter.

Vi skriver os med andre ord den – lidt mere budgetvenlige – kærlighedshandling bag øret, næste gang vi vil påskønne en, vi holder af.

Læs ogå

Se videoen: Ross og Rachel genforenet på uventet vis i ny Super Bowl-reklame