Annonce

Roadtrip i Syd-Frankrig: Sådan kommer du i sommerstemning på to dage

- 15/03/2018

… opskriften er simpel. Det kræver en flytur på lidt over 2 timer, et kørekort en rejsemakker. ELLE og Dossier har været på to dages cruise langs den syd-franske kyst og guider her til det ultimative mini-roadtrip, der kan få enhver i sommerstemning.

ELLE og Dossier var inviteret af Ford Mustang (Ford Danmark)

Hvis du tror, at episke roadtrips er forbeholdt ferier på tværs af USA eller op ad Highway No. 1 i minimum 14 dage, så kan du godt tro om igen. Du kan nemlig sagtens nøjes med at tage to dage ud af kalenderen og give sommerstemningen fuld pedal blot to timer fra Københavns lufthavn.

ELLEs Rose Maria Boelsmand og Mads Emil Grove Møller fra Dossier prøvede feriestilen an i starten af marts, hvor den gennemsnitlige danske dagstemperatur knap kunne krybe sig op over frysepunktet, og farveskalaen udenfor overvejende var grå-i-grå. Helt anderledes forholder det sig dog syd for alperne, hvor det azurblå vand kysser den franske Cote d’Azur og der allerede i det spæde forår er omkring 20 grader og rig mulighed for at få solen at se. Med andre ord: alt hvad man har brug for efter (endnu) en dansk vinter, der trækker i langdrag.

To dage er alt, der skal til for at genfinde sommerstemningen langs den franske middelhavskyst. Vi tager dig med på cruise, og guider dig til bilen du skal køre i, stedet du skal overnatte, ruten du skal køre og det soundtrack der skal sætte stemningen for dit roadtrip…

Sådan planlagde vi turen:

Dag 1: Vi havde afgang fra København kl. 11 mandag formiddag og allerede kl. 14.30 var vi klar til at sætte os bag rattet i en splinterny 2018-version af roadtrip-klassikeren Ford Mustang GT – her i en toptunet sports-version med 475 hestekræfter – og ikke mindst et udseende, der ville få selv James Bond og hans kvindelige side-kick(s) til at pifte anerkendende. (Læs mere om den nye Ford Mustang her).

Med et tryk på start-knappen, et brøl fra den rungende 5-liters motor og en easy-breasy tilkobling til Spotify via Bluetooth, og vi var klar til at udforske det franske kyst- og bjerglandskab fra landevejen – kun for at stoppe for kaffe og franske forfriskninger undervejs.

Efter en tur gennem parfume-byen Grasse (hvor man blandt andet kan komme på rundtur hos parfumehuset Fragonard eller besøge parfume-museet) satte vi kursen mod bjergene, hvor vi ud over at nyde køreturen og de snoede bjergveje havde et af Provence’s mest velrenommerede resort- og spa-steder i sigte: det fem-stjernede Terre Blanche, der ligger med udsigt over bjergene og bryster sig af at huse et af Europas bedste spa-faciliteter. Dem har man rig mulighed for at benytte sig af selv på en smuttur, for Terre Blanche ligger egentligt kun 45 minutter at køretur fra Nice lufthavn.

Men den direkte vej er sjældent den sjoveste, og det kan anbefales at køre en kringlet rute gennem bjergene og dermed få mest roadtrip-valuta for pengene – særligt hvis man som ELLE og Dossiers udsendte havde gjort sig selv den tjeneste at sætte sig ind i en bil, der indgyder en vished om, at man stadig kan nå at gøre karriere som Formel 1-kører eller farthungrende Bond-babe.

Sikkert fremme (efter en tilsigtet omvej på 80 kilometer) ved Terre Blanche – der er et 300-hektar stort område med to golfbaner, luksuriøse villaer, gourmetrestauranter og ikke mindst spa – var det skønt at hvile benene efter køreturen og hengive sig til wellness-faciliteterne – og falde omkuld i de uendeligt store og bløde senge, inden vi vågnede næste morgen komplet veludhvilede til en ny dag ’on the road’.

Dag 2: Kultbyen, Saint-Tropez, der smager af sommer mere en nogen anden by, ligger kun 60 kilometer fra Terre Blanche og turen gennem bjergene, og ud til kysten er noget nær det smukkeste man som solhungrende dansker kan drømme om. Når man rammer motorvejen efter bjergenes krøllede hårnålesving, åbner de omkransende klippesider sig pludselig op og giver direkte vue til det azurblå middelhav, der reflekterer i bilens blanke lak. Herfra er der ingen tvivl om kursen, og man kan uden problemer nå frem i tide til frokost, der indtages i allerfineste Saint-Tropez-stil på La Plage des Salins – et yndet strand-refugium placeret midt på stranden, med borde i vandkanten. Specialiteten er naturligvis grillet fisk og pasta med skaldyr, der tilsat lyden af Middelhavet, der klukker, ikke bliver mere sommerligt.  

Hvis du først skal med aftenflyet hjem, kan du med fordel tjekke Saint-Tropez’ glimrende (og eksklusive) butikker ud og sætte trumf på sommerfølelsen med en is hos Barbarac inden du igen sætter dig bag rattet med kurs mod Nice lufthavn. Hvis tiden er til det, så stop i havnebyen Saint-Laurent-du-Var (en slags mini Puerto Banus) og snup en eftermiddags-espresso på en af fortovsrestauranterne langs havnepromenaden med udsigt over lystbådene i havnen, inden du afleverer bilen i lufthavnen og vender snuden mod København igen med totalt genopladede sommerbatterier på kun 35 timer.   

De konkrete tips:

Flyv til: Nice (Flere direkte afgange dagligt fra CPH med SAS og Norwegian)

Kør i: Ford Mustang 2018

Bo på: Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (3100 Route de Bagnols en Foret | 83440 Tourrette)

Spis hos: La Plage des Salins (340 Route des Salins, 83990 Saint-Tropez) og is hos Barbarac (2 Rue Général Allarld, 83990 Saint-Tropez)

Besøg: Parfumemuseet i Grasse

Sæt kurs mod: Ud over byerne Saint Tropez, Cannes, Antibes, Nice og Monaco er der flere mindre og billedskønne byer at besøge langs kysten.

Lyt til: Kanye West’ «My Beautiful Dark Twisted Fantasy»-album fra 2010, der tilsætter tilpas bad-ass-vibes til dit ride, eller find en ’All-American’ roadtrip playliste med klassikere fra Audioslave, Pearl Jam og selvfølgelig hittet ‘Mustang Sally’.  

ELLE og Dossier var inviteret af Ford Mustang (Ford Danmark)