Oplev

Prøv tidens hypede glamping-trend i Sverige og med mad fra stjernekokken Mikkel Karstad

- 31/05/2018

Har du hørt om "glamping", som uden tvivl er en af tidens mest populære måder at rejse på? Nu kan du komme på en tur, hvor der udover et luksuriøst telt også hører mad fra stjernekokken Mikkel Karstad - og så i de mest fantastiske omgivelser i på en lille ø udenfor Stockholm...

Forestil dig en lille ø midt i det svenske øhav på en varm sommerdag, hvor det eneste du kan se, når du kigger ud, er det blå hav og lyden af den svenske natur.

 

Forestil dig så, at der midt i det hele er stillet langborde op, som er dekoreret med den fineste service, vilde markblomster og de lækreste whiskey-cocktails og sommerretter fra den danske stjernekok Mikkel Karstad. 

 

Det bliver næsten ikke mere idyllisk. 

 

 

… Og dog.

 

For hvis du går op på nogle af de bagvedliggende klipper, finder du en af tidens helt store trends, når det gælder rejser og ønsket om at være tæt på naturen; glamping.

 

Glamping er er populært sagt glamourøs camping med et stort telt, der er indrettet som et rigtigt soveværelse med seng, kommoder og planter.

 

Lyder ovenstående ikke noget, du bare prøve på egen krop? Det var i hvert fald den følelse vi havde, efter vi for nyligt var på ‘Scandinavian Detours’ og besøgte Fejan Outdoor i Sverige.

 

I weekenderne den 15. og 16. juni og 3. og 4. august 2018 kan du selv prøve konceptet, der går under navnet ‘Scandinavian Detours’, som inviterer til en to-dages tur med glamping i Sverige, mad fra den danske stjernekok Mikkel Karstad og skønne whiskey-cocktails – alt sammen i de mest idylliske omgivelser på en ø i Sverige. 

 

Scandinavian Detours er udviklet af det skotske whisky-mærke Talisker og formålet med konceptet er, at opfordre skandinaverne til at gå på opdagelse i den storslåede natur, de er omgivet af. 

 

Og denne sommer lancerer Talisker så en glampingoplevelse, hvor den rå og bjergtagende natur i Sverige møder moderne luksus. 

 

Scanadinavian Detours den 15.-16. juni og 3.-4. august indeholder: 

 

En overnatning i kanvastelt for to personer hos Fejan Outdoor samt en middag under åben himmel, der er sammensat af den danske kok Mikkel Karstad, som har 16 års erfaring på et bredt udvalg af toprestauranter i Europa. Mikkel er flankeret af bartenderen Mate Castlos, der sidste år vandt sølv i den verdensomspændende World Class-konkurrence, og med i prisen hører også en morgenmad samt transporten til en nærliggende ø, hvor den står på vandretur i en bid af Nordens flotteste natur.

 

Og fordi hele grundkarakteren i Taliskers smagspallette har afsæt i den rå og barske natur ved havet, passer Talisker perfekt til Mikkels måde at gribe en ret an på: 

 

“Det føles fantastisk at være med til at skabe denne unikke oplevelse og forhåbentlig få flere til at deltage og nyde Skandinaviens fantastiske natur. Hele konceptet og ideen bag Scandinavian Detours er meget nemt forenelig med min egen filosofi om at opdage og værdsætte vores egen nordiske natur. Vi har utrolig mange spændende urter, planter og råvarer i Norden, som er oplagte at bruge, når man laver mad. Hele Norden bare så rig på oplevelser. Jeg virkelig håber, vi kan få nogle flere mennesker til at udforske dem,”, lyder det fra Mikkel Karstad.

 

Glamping-oplevelsen på Fejan koster 2.569 kroner for to personer. Man kan booke billetter på www.scandinaviandetours.com, men der er kun et begrænset antal pladser til rådighed.

 

I galleriet nedenfor har vi samlet et par stemningsbilleder fra Scandinavian Detours-turen fra Fejan Outdoor…