Oplev

Lysende værker og filmkunst: Månedens kulturanbefalinger med Christoffer Mygind Juul

- 06/02/2024

Februar står for alvor i kunstens tegn med kunst på både museer og i film, mens maden også fylder i form af 3-retters og fastelavnboller blandt de månedlige kulturanbefalinger.

Foto: Searchlight Pictures

Filmkunst af en anden verden
Sjælendt har jeg oplevet en smukkere og mere dragende film end den Oscar-nomineret Yorgos Lanthimos-film 'Poor Thing'. Emma Stone brillierer som Bella Baxtor, der oplever verden for første gennem alt fra kager til (rigtig meget) sex på både forstyrrende og fortryllende vis.
'Poor Things', kan ses i biografen.

1
Foto: Privat

Kunst til eftertanke
Hos Copenhagen Contemporary går farver, materialer og vigtige budskaber op i en højere enhed på udstillingen 'The Length of the Horizon' af den installationskunster Kapwani Kiwanga, der bestemt er et besøg værd.
Kapwani Kiwanga, Copenhagen Contemporary, 26. januar til 25. august 2024

Foto: Privat

Seværdig Semla
Ingen februar uden fastelavn, og er du også blevet professionel fastelavnsbolle-tester, må du ikke snyde dig selv for Collective Bakerys bud på den svenske Semla, der er blandt en af de bedste, undertegnede har smagt denne sæson.

2
Foto: Privat

Lys i mørket
Traditionen tro fylder Copenhagen Light Festival København med lysende kunst gennem det mest af februar, hvor du helt gratis kan opleve smukke, lysende værker, der går den mørke måned lidt nemmere at komme igennem.
Copenhagen Light Festival, 2. til 25. februar 2024.

3
Foto: Firelei Báez & James Cohan Gallery, NY

Skønhed med en bagside
Kulturel identitet, folkeeventyr og science fiction er blandt kodeordene for den dominikansk-amerikanske kunstner Firelei Báez' udstilling på Louisiana, der gennem kunst fortæller om en mørk forhistorie. Skal du nå at opleve kunstneres værker herhjemme, er det sidste chance i februar. 
Firelei Báez, Louisiana, 5. september til 18. februar 2024

4
Foto: Privat

Årligt madmekka
Uge 7 står igen i år i madens tegn, når Dining Week endnu en gang giver dig mulighed for at få en lækker og gastronomisk oplevelse uden at blive ruineret helt, når over 200 restauranter tilbyder særlige menuer til anledningen.
Dining Week, hele landet, 9. til 18. februar 2024

5
Foto: Privat

Vinterlig jazz
Kan du ikke vente til sommerens jazz-festival, er der godt at hente. Du kan nemlig snildt lade dig forsvinde ind i jazzklubbernes intime sfære, når Winter Jazz byder på godt til øregangene fra danske og internationale topnavne gennem hele måneden.
Winter Jazz, 1. til 25 februar 2024.

Læs ogå

Modeugens bedste kjole + lemon toast: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann Andersen