Oplev

Kvindemuseet fejrer stemmeret med Kønsballade og Feministisk Nytårsfest

- 02/03/2015

I anledning af 100-året for de danske kvinders stemmeret indbyder Kvindemuseet i Aarhus til Kønsballade, Feministisk Nytårsfest og Kvindernes Internationale Kampdag.

Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og en lang række øvrige kultur- og uddannelsesinstitutioner inviterer atter til den tilbagevendende begivenhed, Århundredets Festival. En festival i og omkring Aarhus, der fra den 5. til den 8. marts indbyder til en lang række arrangementer med den menneskelige eksistens som sit tema. Med netop festivalen EKSISTENS inviterer Kvindemuseet lørdag den 7. marts til såkaldt Kønsballade – en eftermiddag med fokus på samtidens kønsforskning og feministiske tanker. Medforfatter til klassikeren Kvinde kend din krop (2013), Christine Dreyer Alexandersen, vil sammen med chefredaktør på magasinet Friktion, Anna Sloth Harbo, behandle feminismen og dagens idealer om kvindekroppen.

Læs også: Oplev Gudrun Hasle – En kvinde med fortællelyst og skønhedsfejl

Skønt det nye år som vanligt indtraf natten til 1. januar, inviterer Dansk Kvindesamfund i samarbejde med Kvindemuseet til Feministisk Nytårsfest, ligeledes lørdag den 7. marts. Med ønsket om et samfund med ligeværd og lige muligheder byder aftenen blandt andet på et musikalsk indslag fra det gendannede kvindeband, Sonjas Søstre, og Dansk Kvindesamfund vil derudover skabe rum og ramme for workshop og debat.

Læs også: Københavns Litteraturfestival hylder i år kærligheden

Den 8. marts er dagen for Kvindernes Internationale Kampdag, og Kvindemuseet, KvindePolitisk Forum og et antal af de danske fagforeninger fejrer den internationale mærkedag og de danske kvinders stemmeret. På programmet er demokratiets betydning for ligestilling, og formand for Dansk Skuespillerforbund, Katja Elgaard Holm, vil blandt dagens øvrige gæster behandle ligestilling i kunstens verden.

Læs også: Køb unikke kunstværker til fordel for kvinder i verdens fattigste lande

Hele året hylder Kvindemuseet 100-året for Grundlovens vedtagelse, og glem ikke at oplev udstillingen Unge kvinders stemmer, der tegner et billede af tre kvinders liv i valgretsåret 1915.

Find hele weekendens program på Kvindemuseets hjemmeside, og udforsk i øvrigt festivalen EKSISTENS’ øvrige arrangementer her.