Annonce

Her er opskriften på 3 skønne sommerdrinks

- 30/06/2016

Vejret kalder i den grad på en lækker drinks i sommervarmen sammen med kæresten, veninderne eller kollegaerne. Få opskriften på 3 af sommerens lækreste cocktails og få tips til, hvordan du kan kreere cocktails i verdensklasse...

Sommeren er (endelig) kommet for at blive, og udover en masse ferie, festival, strandture og lækker sommermad, så er sommeren jo også den perfekte anledning til at samles med veninderne, kæresten eller kollegaerne om em lækker cocktail.

Og hvis du (som os) gerne vil kunne diske op med lækre og hjemmelavede drinks her i sommervarmen, har vi fundet sommerens 3 lækreste sommerdrinks, som vi guider til i galleriet.

Men først har vi allieret os med nogle af de bedste bartendere i verden, som har vundet den prestigefyldte bartenderkonkurrence Diageo World Class, og som her deler nogle gode tips til, hvordan du kan kreere cocktails i verdensklasse:

1. Hvorfor is?

Mere is indebærer mindre udvanding og en køligere, skarpere smag. Genbrug aldrig isen i et glas eller shaker, for så smelter den hurtigere. Anvend altid ny is til en ny cocktail.

2. Knust is

Du laver knus is ved at lægge isen i et viskestykke, som du vrider rundt. Slå derefter med en muddler, eller hvad du lige har ved hånden.

3. Vælg et passende glas

En elegant Cosmopolitan serveres i et elegant glas. En whisky-cocktail måske i et high ball-glas. Vær kreativ og omhyggelig i udvælgelsen af glas, når du har gjort dig umage med selve cocktailen. Det gør en stor forskel!

4. Vær omhyggelig med mængden

Følg opskriften nøje og tilsæt ikke en ekstra sjat af noget som helst bare for at gøre det. En god cocktail er en afbalanceret cocktail.

5. Vand til alle

Vand skal alltid være tilgængeligt for dine gæster i rigelige mængder. Giv det et forfriskende touch med eksempelvis myntekviste eller citronskiver. Et andet fif er at fryse bær ind i dine isterninger og servere dem sammen med vandet.

6. ”Shaken, not stirred”

At shake en cocktail indebærer, at den afkøles, fortyndes og blandes ordentligt. Fyld en shaker med 2/3 is for at sikre dig, at dine cocktails serveres kølige. Du bruger begge hænder, shaker ind til den føles kold og serveres i et glas med frisk is.

7. At ”straine” er vigtigt

At si eller ”straine” din cocktail er vigtigt, for så slipper du for de uønskede rester fra ingredienserne. Til shakede cocktails bruger bartendere en Hathorne-strainer. Julep-straineren bruges, når du mikser i et glas, men du kan også bruge en almindelig si fra køkkenskabet.

8. Muddlerteknik

En teknik, der anvendes til at presse smag ud af frugt, urter eller krydderier. Placer ingredienserne i bunden af en shaker eller et glas. Anvend efterfølgende muddleren (morteren) til at trykke og presse ingredienserne.

9. At presse en citron

Blødgør citronen ved at ælte og rulle den på bordet. Skær den i to halve og pres derefter saften ud med en citronpresser.

10. Citronskal

Skal bruges for at give cocktailen en specifik aroma- og smagstilføjelse. For at frigøre olierne i skallen, placeres yderskallen ned i cocktailen, hvorefter kanterne klemmes en smule.

11. Kreativ garnering

En garnering højner det visuelle indtryk af din cocktail. Vær kreativ og skab noget, der ikke blot løfter udtrykket, men som også bidrager aktivt til smagsoplevelsen.

Er du klar på at gå i krig med dine egne hjemmelavede cocktails? 

Så se med i galleriet, hvor vi guider til 3 cocktails i verdensklasse, som kan laves i tre hurtige og enkle trin.