Oplev

Fashion Week i Hong Kong

- 13/07/2010

I den forgangne uge fandt modeugen sted i Hong Kong. ELLE.dk har bedt den dérboende dansker, Maria Felsgaard, om en stemningsrapport

Maria Felsgaard har boet i Hong Kong i et par måneder og nyder alt fra hvide bounty-strande og ” de såkaldte dai pai dongs” til lækre barer og verdens ABSOLUT mest vanvittige shopping.
Gucci har eksempelvis ni brandstores i Hong Kong – med “kun” fem af slagsen kan ikke en gang New York følge med!

Alt er stortset anderledes set i forhold til Københavns vante miljø; maden, vejret, omgivelserne og ikke mindst menneskene.
Hvad der umiddelbart især ses som anderledes, er det bjergrige ølandsskab og den høje densitet.

På grund af Hong Kong Fashion Week i den forgangne uge, har ELLE.dk bedt Maria sendte en statusrapport!

Mong Kok i Hong Kong er at af verdens tættest befolkede områder. Udsigten fra the Peak giver et indtryk af hvordan det lader sig gøre stuve 130.000 mennesker sammen på 1 km2!

Kun en time fra Hong Kongs centrum møder man dette landsskab…

Samtidig er arbejdsmoralen lidt en anden – 6 dages arbejdsuge a’ 10-12 timer er normen snarere end undtagelsen. Her ses en af byens gaderestauranter, en såkaldt dai pai dong.Sidste uge bød på Fashion Week SS/2011. Hong Kong Fashion Week er ikke helt som vi kender det fra København. Udstillerne er i højere grad producenter af diverse tekstiler, garments og accessories, end det er egentlige designere og brands.
Det er ikke ligefrem glam, celebs og fancy afterparties, der præger arrangementet. -Hvilket I princippet er overraskende, fordi byen ellers er kendt for at have masser af lækre barer og klubber fyldt med smukke mennesker i designer gear.

Her på vej i byen med veninder, jeg tager billedet. Generelt skal man op på et par meget høje stiletter og ned i en meget lille kjole for at følge med de lokale piger.

De flotteste shows i løbet af ugen var Ali Charisma, indonesisk designer, og de to afgangsshows fra Hong Kongs største designskoler.
Det tribal-inspirerede look var gennemgående i showet. Super-fede accessories!

‘Salen var fyldt til randen af publikum og presse.

Mig ved et af designskolernes shows. Som det ses, var familiemedlemmer i alle aldre inviteret. Ret hyggeligt!En af mine favoritter var Ho Hai Wan med hendes rå, futuristiske look.

Her ses en kreation af Chan Wai Kams kollektion “Swirly Artifice”.

Designer Louis Wong poserer for kameraerne ved showets afslutning.