Annonce

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Fra Dragsholm Slot til Hotel Marienlyst

- 01/08/2017

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip i juli måned bød blandt andet på et stop på Dragsholm Slot i Nordvestsjælland og Hotel Marienlyst i Helsingør. Her deler ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, sine bedste tips til de to smukke perler i Danmark...

Tekst: Health Editor, Stephanie Bang

ELLEs Project Manager & Health Editor Stephanie Bang er netop hjemvendt fra hendes fire uger lange ELLE x Fiat 500 c roadtrip rundt i det danske sommerland, hvor hun har kørt rundt i den fineste lille, rappe Fiat 500 cabriolet.

Turen har haft over 15 stop, som hver især har haft noget forskelligt at byde på, og ruten strækker sig helt fra Bornholm til Grenen i Skagen og inkluderer ø-hop som Vejrø, Ærø og Læsø.

Turen havde i alt tre stop på Sjælland, ét i København på Hotel Danmark, som du kan læse om her, ét andet på Dragsholm Slot i Nordvestsjælland og et tredje på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Læs ogsåELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Hotel Danmark

Du kan se alle billeder fra turen og lade dig inspirere under #ELLExFiat500croadtrip på Instagram. 

Et af vores stops på vores ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip var netop Dragsholm Slot i Nordvestsjælland og Hotel Marienlyst i Helsingør.

Nedenfor kan du læse meget mere om vores ophold og anbefalinger til de to smukke steder.  

Foto: Stephanie Bang

Fjerde stop på vores ELLE x Fiat 500 c roadtrip: Dragsholm Slot

Fjerde stop på vores danske ELLE x Fiat 500 c sommerroadtrip var Dragsholm Slot, som er et af Danmarks ældste slotte, og som i mere end 800 år har ligget i Nordvestsjælland i det smukke Odsherred ud til Sejerøbugten. Her er en fantastisk natur, hvorfor selve køreturen til Dragsholm i sig selv er et flot syn. Vi blev ikke indlogeret på selve slottet, men i et af de nyere værelser i slottets gamle Gods- og Portnerbolig. Taget historien om ’Den Hvide Dame’ i betragtning, som jo bor på Dragsholm Slot, var vi nu rimelig tilfredse med at skulle overnatte et stykke fra hendes såkaldte grav.

Der er en vis charme og ro, som ikke kan lade være med at ramme dig lige i hjertet, så snart du er kørt ned af slottets allé og har parkeret din bil, og det er svært ikke at føle sig lidt som en prinsesse, når du besøger Dragsholm.

Vi ankom tidligt på aftenen og startede vores ophold med middag på slottets bistro, som går under navnet ’Lammefjordens Spisehus’. Her fik vi serveret drinks, mad og vin i særklasse, som kun gjorde os endnu mere nysgerrige på, hvad der mon ventede os dagen efter, hvor vi skulle nyde en middag i gourmetrestauranten, som et par uger forinden netop havde fået tildelt sin første Michelin-stjerne. Køkkenfilosofien for de to restauranter er den samme og tager udgangspunkt i Lammefjordens grøntsager, urter fra slottets egen store urtehave kombineret med det bedste kød, fisk og skaldyr, som kan fås i området. Du er slet ikke i tvivl om, at der bliver lavet mad med hjertet, når du spiser på Dragsholm Slot. Stort set hver lille ting på tallerkenen har en historie, og det kan i den grad smages. Selv den champagne, vi startede middagen med i restauranten, var dansk og produceret lige i nærheden.

Når du besøger Dragsholm Slot er du nødt til at gå med på en af de rundvisninger, som slottet tilbyder. Der gemmer sig nemlig meget historie bag de tykke mure, og de bliver fortalt på en sådan måde, at du straks lader dig bortføre til et gammelt eventyr. Et eventyr som desværre også har frygtelige episoder, som den tragiske historie med den unge Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstjerne, der var datter af en herremand og som i 1500-tallet blev muret levende inde i slottets mure efter at have forelsket sig i – og endda blevet gravid med – en staldkarl. Hvis du er heldig, kan du møde hende på dit besøg, da hun i dag går igen som ’Den Hvide Dame’, der efter sigende driller de gæster, som ikke opfører sig ordentligt.

Som noget nyt har Dragsholm åbnet en madbar, som ligger på terrassen ud mod den store urtehave. Her kan du bestille få, men gode, serveringer og blot kigge forbi, når det passer dig, også selvom du ikke er gæst på slottet. Køkkenet fungerer som et streetfood koncept med hyggelige og meget uformelle rammer. Vi fik lidt forskellige snacks, kålwraps med kylling og laks og – hold nu fast – deres egen lyserøde softice til dessert, som også smagte virkelig godt. Hvis du er i området, vil vi klart anbefale dig at kigge forbi til frokost, en is og ikke mindst en smuk gåtur rundt om slottet.

Efter to skønne dage, hvor alle sanser vist var blevet pirret, var vi begejstrede over vores oplevelse, mætte af al den fantastiske mad og klar til at køre videre til turens femte stop, som var Strand- & Badehotel Marienlyst i Helsingør, men med stor enighed om, at vi helt sikkert skal tilbage til Dragsholm Slot – og gerne meget snart.

De tre bedste ting ved vores ophold på Dragsholm Slot var helt sikkert, at de formår at holde en rød tråd i alt, hvad de tilbyder, og den gør dit ophold fuldendt. Dertil ligger, at maden (og vinen) var en hel fantastisk oplevelse og til sidst kan nævnes den stemning og ro, som du får ved dit besøg, som nok især skyldes de smukke grønne omgivelser, og det meget høje serviceniveau, som gives af slottets personale.  

Femte stop på vores ELLE x Fiat 500 c roadtrip: Hotel Marienlyst i Helsingør

Strand- & Badehotel Marienlyst i Helsingør har været Strand- og Badehotel siden år 1861. Hotellet har en skøn beliggenhed direkte ud til Øresund, med udsigt til Kronborg og den hyggelige gamle havneby Helsingør. Hotellet har for nylig gennemgået en større renovering, hvorfor alting synes meget nyt, når man kommer på besøg. Dog er det meste holdt i referencer til den gamle charmerende badehotelsstil, og i slutningen af 2017 vil Hotel Marienlyst være klar med deres nye store spa, som vist nok bliver den eneste i sin klasse her i Danmark.

Det var vildt at vågne med udsigt til Kronborg og at kunne starte dagen med en frisk tur i Øresund, efterfulgt af morgenmad med udsigt til vandet – næsten så tæt på, at du kunne dyppe fødderne i vandkanten. Hotel Marienlyst har lidt det bedste fra begge verdener, da det grundet sin beliggenhed tæt på både by og strand, kan opfylde hvad end dine behov for en hyggelig get away må være. Du kan slappe af på hotellet, hvor du kan bade, leje kajakker, spille beach volley og nyde et glas kold rosé i de blå- og hvidstribede liggestole, eller du kan leje en af hotellets fine cykler og på kun få minutter cykle ind til Helsingør, en charmerende gammel havneby, hvor du kan gå på opdagelse i de fine farverige byhuse og være på ’byferie’ for en dag.

På andendagen valgte vi at tage cyklen ind til Helsingør, hvor vi brugte det meste af dagen. Vi lagde ud med at gå en tur rundt om Kronborg, efterfulgt af kaffe på Strandvejsristeriet – grundet gode anbefalinger fra flere læsere – der som navnet antyder, selv rister og tilbereder deres kaffe, og det kan smages og duftes. Her kan din søde tand i den grad også blive tilfredsstillet i alt, hvad hjertet måtte begære af chokolade, lakrids, kager og karameller.

Vi fortsatte vores tur med sen frokost i gårdhaven på Bistro La Mer, der ligger i gågaden, hvor vi fik vores livret, nemlig smørstegt rødspætte med nye kartofler. Eftermiddagen blev brugt på, at slentre rundt og blandt andet opleve det hyggelige miljø ved Kulturværftet, hvor der få meter derfra er åbnet en madhal, som har streetfood-boder fra mange verdensdele.

Hvis du vil have is, når du besøger Helsingør er mulighederne mange, men den gamle isbutik i Brostræde skulle eftersigende være den bedste. Her er vaflerne hjemmebagte, og kan kun fyldes med flødeis, i få, men gode varianter. Sidst på eftermiddagen tog vi forbi Lagoni kaffebar, som laver god kaffe, der kan nydes i cafeens hyggelige gårdhave.

Da vi kom tilbage til hotellet, tog vi vores dyner med ud på hotellets tagterrasse, hvor vi sad under åben himmel og hyggede os hele aftenen og nød den smukkeste solnedgang.

Hotel Marienlyst formår, trods sin store størrelse, at forblive et charmerende hotel med mulighed for, at man kan trække sig tilbage og slappe af i deres fine omgivelser. De tre bedste ting ved vores ophold var vores store værelse, som var hyggeligt og fint indrettet og havde en god udsigt – selv om aftenen, hvor lyset fra byen dansede fint på den mørke nattehimmel – deres nye badebro, hvor vi havde flere gode dukkerter og så helt sikkert deres tagterrasse, hvor vi havde mange gode timer. Den udsigt er simpelthen for vild!

Psst … Hvis du besøger Marienlyst i nærmeste fremtid, må du endelig spørge efter den altid serviceminded Sophie i receptionen og hilse fra ELLE-pigerne – hun kan give en sjov historie eller to. 

I galleriet har vi samlet en masse billeder og tips fra vores ophold på Dragsholm Slot og Strand- og Badehotel Marienlyst.

I samarbejde med Fiat 500 Cabriolet