Annonce

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: 24 timer i Aarhus

- 03/08/2017

På vores netop afsluttede ELLE x Fiat 500 c roadtrip gennem det danske sommerland, besøgte ELLEs Project Manager & Health Editor en by, hun længe har haft lyst til at udforske, nemlig Århus. Læs hvordan hun brugte sine 24 timer i Smilets by og hvilke økologiske spisesteder, hun besøgte...

Tekst: Health Editor, Stephanie Bang

Jeg havde længe set frem til, at vi skulle slå vejen forbi Aarhus på vores ELLEx Fiat 500 sommerroadtrip. Ikke mindst fordi det var rart at kombinere turen med et ægte by-besøg, men mest af alt fordi, det ville blive mit første rigtige besøg i Aarhus – de to gange jeg ellers har været forbi, har været i forbindelse med vores årlige læserevent ‘ELLE & dig’.

Vi havde præcis 24 timer i byen, som vi forsøgte at bruge bedst muligt, men efter mit besøg ved jeg, at jeg helt sikkert skal tilbage – for den by, den kan altså noget helt særligt!

Se også: ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Hotel Danmark

Efter at have placeret vores lille Fiat 500 Cabriolet, som har været vores tro følgesven under hele vores roadtrip på de danske landeveje, ankom vi lige i tide til en sen frokost, som vi allerede på forhånd havde besluttet skulle være på det økologiske hotspot Café Glad, og efter en lang køretur (vi kom hele vejen fra Helsingør), var den frokost præcis det, vi havde brug for. Hvis du (ligesom os) er glade for smagfulde salater, lækre plantebaserede alternativer og frisk juice, så må du forbi Café Glad på Frederiks Allé i Aarhus  –  vi går stadig og ønsker, at de vil åbne en café i København.

Efter frokosten gik vi en tur gennem Aarhus’ charmerende gader, som har matchende navne med dem, vi kender i København, og især Jægergårdsgade fik vores opmærksomhed. Her kom vi forbi op til flere restauranter og butikker, som vi ikke kunne lade være at se nærmere på (se et par af dem i galleriet nedenfor).

Vi gik målrettet mod M.P. Bruuns Gade 60, hvor Social Foodies for nyligt har åbnet en butik og netop deres økologiske, cremede is (toppet med flødebolle, of course) var vi i humør til. Den skuffede naturligvis ikke, men det regnede vi nu heller ikke med.

Senere på eftermiddagen checkede vi ind på vores hotel, det charmerende Hotel Guldsmeden i Guldsmedgade. Det er en lille oase for sig selv midt i byen, med små hyggelige terrasser i baggården og en grøn og blomstret gårdhave i stueetagen, hvor du kan nyde din kaffe eller morgenmad – selv på formiddage, hvor det regner under markisen. Hotel Guldsmeden går ind for bæredygtighed og økologi, og er Green Globe og Ø-mærket certificeret – en tanke og en handling vi kan lide, og gerne vil støtte op om.

Se også: ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Rejseguide til Bornholm

Guldsmedgade er en hyggelig gade, faktisk er hele det nærliggende område utrolig hyggeligt, og jeg havde ikke været mange timer i Aarhus, før jeg ringede hjem og fortalte, at jeg gerne ville flytte fra København til Aarhus (min familie og min chef fik vist talt mig fra det for nu, men tanken florerer stadig). Om det skyldes sommerferieblues, skal jeg ikke kunne sige, men Aarhus har en anden puls end København. Der er mere roligt, og stemningen virker afslappende på en måde, jeg godt kan lide.

På vores slentren gennem byen besøgte vi velkendte butikker og steder som Ganni, JewelsCph, Magasin, Illums Bolighus og et par nye. Vi var især begejstret over genbrugsbutikken ’Tøjstory’, også beliggende i Guldsmedgade, hvor jeg købte mig et par gamle Acne Jeans til et par få hundrede kroner, som jeg har boet i lige siden – hurra for bæredygtige køb.

Om aftenen iklædte vi os eftermiddagens nye Aarhus-køb og gik få skridt til aftenens spisested, som i dagens anledning var Langhoff & Juul. Jeg følte, at jeg kendte stedet på forhånd efter at have fulgt nøje med på Instagram, og mine forventninger var høje. Vi havde en dejlig aften med skøn mad og vin og sluttede besøget af med en rundtur af køkkenchefen Anders, som viste både kælderens hemmelige selskabslokale og den frodige ’krydderurtehave’ i baggården, hvorfra vi havde fået serveret mange smagfulde ting fra på vores tallerkner i løbet af aftenen. Hos Langhoff & Juul er økologi, kvalitet og smag vigtige værdier, samtidig med, at stemningen skal være uformel, hjemlig og venskabelig, og det var nemt at mærke ved vores besøg. Næste gang vi kommer til Aarhus, vil vi forbi og prøve deres brunch.

Vi startede vores sidste dag i Aarhus med en stille og lang morgenmad i gårdhaven på hotellet, hvor vi spiste os mætte i mange økologiske lækkerier. Billedet i galleriet taler vist for sig selv, og det var svært at holde fingrene fra de gode øko-snegle og tebirkes, der kom fra Aarhus-klassikeren Emmerys, lidt længere nede ad gaden. Dagen fortsatte på ARoS, som du ikke må undvære et besøg, når du er i Aarhus. Vores favoritudstilling var ’The Garden’, som fokuserer på afbildninger af naturen op gennem historien.

Læs også: ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Vejrø

Efter et par kulturelle timer sluttede vi vores Aarhus-visit af med frokost på den nyåbnede Greenilicious, som ligger i Magasin med udkig, og endda siddepladser, til åen. Vi havde lyst til alt på menuen og bestilte med stor begejstring deres berømte toscanske pastaret med fuldkornspasta, salami, grønt og parmesan, grillede veggie-toast med jordskok og tomat og spinat-wrap med masser af grønt, linser og avokado.

Det var så lækkert og gav os helt sikkert lyst til mere. Godt nok var vi mætte, men når der er ’sunde’ snickers og bountybarer, har vi selvfølgelig plads til kaffe og dessert. Alt hos Greenilicious er hjemmelavet og økologisk (fornemmer I mon et gennemgående tema for vores tur?), og ønsket er blandt andet at lave sund take-away, som du kan spise med god samvittighed. Kig forbi deres fine grønne butik og nyd enten et måltid der, eller tag det med hjem, for som Greenilicious selv siger, så er det ’Slow food in a fast way’.

Aarhus’ hyggelige og charmerende vibe har jeg endnu ikke glemt, og jeg skal helt sikkert snart tilbage, for der er stadig mange steder, jeg ikke har fået besøgt, og næste gang vil jeg have flere end blot 24 timer til at gå på opdagelse i Smilets By.

I galleriet har vi samlet en masse billeder og tips fra vores ophold i Aarhus…

 

Psst… Du kan se alle billeder fra turen og lade dig inspirere under #ELLExFiat500croadtrip på Instagram. 

I samarbejde med Fiat 500 cabriolet