Home / Kultur / Oplev / ELLE-redaktionen guider: Her skal du spise i Paris
Paris er et sandt slaraffenland for restauranter, og har du ikke selv et overblik over de bedste madsteder i Paris, så skal du læse med. Her på ELLE-redaktionen har vi nemlig lavet en madguide til dig med de bedste madsteder i Paris, som vi elsker at besøge igen og igen... og igen!
Med omkring 10.000 restauranter og barer er det altså ikke nemt at vælge, hvor man skal spise eller at få et overblik over, hvor de bedste steder er i Paris.
Vi kender allesammen til, at storbyferien kan være lidt stressende og efter en lang dag med shopping og sightseeing, vil de fleste bare gerne finde et lækkert madsted, hvor kvalitet og smag er i top.
Læs også: ELLE guider: Sådan bliver du pariser-chik
Her på ELLE-redaktionen er det ikke nogen hemmelighed, at vi ELLEsker Paris, og derfor har vi samlet vores bedste tips til spisesteder i byernes by, Paris.
… Bon appetit!
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
I det 12. arrondissement, der er kendt for sine mange små restauranter, ligger den hyggelige og retrocool Clandé, der er indrettet i bedste 1960’er-stil. På det nærliggende marked Marché d’Alligre køber den japanskfødte kok selv sine råvarer, så menuerne skifter ofte, og du er derfor garanteret friske ingredienser i de lækre retter.
Clandé, 8 Rue Crozatier, 12. arr., Clandestino.me
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
La Scène er til dig, der vil have en ekstraordinær gourmetoplevelse. Bag de delikate retter står en af Paris’ eneste kvindelige Michelin-kokke, Stéphanie Le Quellec, og fordi køkkenet på La Scène er åbent, kan du følge med i hendes (overraskende) rolige instrukser af personalet. Og så er hele indretningen af La Scène i øvrigt også ret cool med sine store borde og overflader i it-materialet du jour: marmor.
La Scène, 33 Avenue George V, 8. arr., La-scene-restaurant.com
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
Ejerne af La Maison Plisson rejste rundt i Frankrig et år for at finde frem til de helt rigtige leverandører af fødevarer til deres restaurant og tilhørende delikatesse-supermarked, og resultatet er en slags Paris’ svar på amerikanske Dean & Deluca – eller sagt med andre ord: gennemført lækkert. Restaurantens retter (der er store) er hjemmelavede, og næsten alle råvarer er fra mindre, lokale franske producenter. On y va!
Psst … ELLE-yndlingsbutikken Merci ligger blot otte husnumre længere nede ad gaden …
Maison Plisson, 93 Boulevard Beau-marchais, 3. arr., Lamaisonplisson.com
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
På den hyggelige gade Rue des Martyrs ligger Le Café Marlette, der især er kendt for deres virkelig lækre økokager … men deres brunch med kaffe, friskpresset juice, blødkogte æg, sprøde baguettes, yoghurt med granola og, ja, kage er grunden til, at vi vender tilbage igen og igen.
Psst … Køb endelig en af deres øko-kageblandinger med hjem. Deres scones er tried and tested og er très bon!).
Le Café Marlette, 51 Rue des Martyrs, 9. arr., Cafemarlette.fr
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
Fik du ikke stillet kaffetrangen på Le Café Marlette, eller kræver turen op og ned ad Rue des Martyrs endnu en kop? Så er kaffebaren (noget, der i øvrigt ikke er mange af i Paris) KB Cafeshop stedet. Her er altid proppet med mennesker – mange sidder og arbejder, mens andre nyder solen udenfor. Og kaffen? Den er magnifique!
Psst … Er du ikke i humør til kaffe, er isteen her også i verdensklasse!
KB Cafeshop, 53 Avenue Trudaine, 9. arr.
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
Franskmændene er ikke kendt for deres fastfoodtalenter, men ét sted i Paris er der en undtagelse til reglen – nemlig på den populære restaurant Frenchies lillebror, Frenchie To Go. Her serverer de bl.a. gourmethotdogs (prøv den!), lobster rolls og pulled pork-sandwiches, der enten kan tages med eller spises ved et af stedets få borde. Frenchie To Go, 9 Rue du Nil, 2. arr., Frenchietogo.com
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
Du kan sætte dig godt til rette i en bus og tage på en traditionel sightseeing eller snøre gode sneakers på og få en guidet madtur til fods. F.eks. rundt i Montmartres skønne gader, hvor du bl.a. kommer forbi den autentiske og 40 år gamle chokoladeforretning, den lillebitte bager, der specialiserer sig i tærter, butikken, der byder på tidens mest trendy kage – le macaron – og den der butik, der udelukkende sælger Madeleine-kager (som spås til at vippe macaronen af tronen inden længe) samt bageren, der i 2015 for anden gang vandt prisen for byens bedste baguette! Og ja, der er selvfølgelig smagsprøver af den rundhåndede slags alle steder!
Promenade des Sens, Promenadedessens.fr
Foto: Maria Frederikke Munch Thorgaard
’Abattoir’ betyder slagtehus på fransk, så der er kød en masse på menuen hos Café des Abattoirs. Menuerne skifter hver uge, men der er altid tre forskellige i tre forskellige prislejer. Appetizeren er som regel en suppe, mens hovedretten altid er kød (vælg deres steak tatare, hvis den er på kortet!).
Café des Abattoirs, 10 Rue Gomboust, 1. arr., Cafedesabattoirs.com