Kultur

Nabiha udgiver ny single med et stærkt budskab

- 03/02/2017

Den danske sangerinde, Nabiha, udgav for nyligt en uofficiel sang dedikeret til sine fans, og nu er den danske darling endelig klar med en ny, officiel single med navnet 'Young'. Vi har talt med Nabiha om den nye single, det stærke budskab bag sangen og en større udgivelse, som venter til foråret...

Tilbage i december 2016 kunne vi her på ELLE.dk fortælle nyheden om, at den danske sangerinde Nabiha var klar med en uofficiel single ‘Truth’, som var en kærlighedserklæring til hendes mange fans. 

Nu er den danske darling endelig klar med mere musik, denne gang i form af en ny single med navnet “Young”, som minder os allesammen om, hvor stærk kærlighed og forelskelse kan være. 

Udover at den nye single rammer et emne, som vi alle kan relatere til, så bliver singlen også startskuddet til en større udgivelse fra Nabiha, som udkommer i løbet af foråret.

Vi har taget en snak med den cool sangerinde om den nye single, hvordan den er blevet til og det nye kapitel for sangerinden.

Hvad handler ’Young’ om?

“Young” handler om forelskelsen, og om at se tilbage på det øjeblik, hvor man først mærker den. Jeg ville gerne skrive en sang inspireret af mine egne forelskelser, hvor jeg kunne sætte ord og billeder på denne urokkelige og berusende følelse af at være nyforelsket”.

Afspejler den en periode eller begivenhed i dit eget liv?

“Ja bestemt, indtil flere faktisk. Utallige sommer aftner, festivaller, forelskelser, venskaber, fester og forhold igennem mit liv og frem til nu, haha. Jeg håber og tror aldrig man bliver for gammel (eller for ung til for den sags skyld) til at kaste sig hovedkulds ud i forelskelser. Den der varme, håbefulde, naive og fantastisk stærke følelse af kærlighed er vanedannende”.

Hvordan fungerer processen med at tage udgangspunkt i noget, du selv oplever/har oplevet?

“Det er uden tvivl det der fungerer bedst for mig. Langt de fleste af mine sange er skrevet på baggrund af egne erfaringer og samtaler med venner og folk jeg holder af. Musik er et ’outlet’ for mine tanker og følelser, så det er selvfølgelig lettere at udtrykke og videreformidle, når det er mine egne oplevelser der ligger til grund for sangen”.

Hvordan og hvor er den blevet til?

“Young” kom til verden i Trondheim. Jeg var i Norge sammen med engelske sangskriver Ayak Thiik, for at arbejde sammen med det norske producer- og sangskriver team Dsign. Jeg havde tidligere skrevet med både Ayak og Dsign hver for sig, men aldrig sammen. Den var den første sang vi skrev ud af mange, virkelig stærk start. Og jeg elsker den energi der er i studiet når vi arbejder.

Hør Nabihas nye single “Young” her: