Kultur

Mø skal synge til Nobels Fredspriskoncert

- 03/12/2015

Den danske sangerinde, Mø, der lige nu hitter på de internationale hitlister, skal spille til årets Nobels Fredspriskoncert, som bliver afholdt i Oslo den 11. december. Vi behøver næppe understrege, hvor sejt, vi synes det er? Så sejt gået, Mø!

Når den 22. Nobels Fredspriskoncert bliver afholdt i Oslo Norge den 11. december, er det ingen ringere end danske Mø, der skal på scenen og synge.

I år hædrer showet ’National Dialogue Quartet’ fra Tunesien, for deres ”betydningsfylde bidrag i opbygningen af et pluralistisk demokrati i Tunesien i efterveerne af Jasmin Revolutionen i 2011”. 

Se også: Rihanna giver koncert i Danmark

Denne pris bliver årligt uddelt til en person eller organisation, hvis arbejde statuerer en ånd af håb og lederskab, der er med til at fremme verdensfred.

Om koncerten – og den store ære – fortæller Mø:

”Jeg voksede op i et videnskabeligt og kulturalt bevidst hjem, hvor udviklingen indenfor menneskerettigheder og håb for fred var almindelige samtaleemner. Toneangivende personligheder indenfor disse områder var beundret og en inspiration for min ungdoms aktivisme. Jeg har den dybeste respekt for Nobels Fredspris – ikke kun den, men alle former for anerkendelse, til dem, der prøver at gøre verden bedre. At skulle optræde til Nobel Fredspris koncerten og være med til at sprede budskabet om National Dialogue Quartet’s meget vigtige arbejde er en stor ære. Jeg er beæret over at være en del af sådan en historisk begivenhed og følge i fodsporene af tidligere kunstnere og nogle af mine yndlings artister, så som Rihanna, Robyn, Cyndi Lauper, Annie Lennox og Omar Souleyman.”

… Her på ELLE-redaktionen sender vi et kæmpe high-five til seje, cool og altid sympatiske Mø!

Vi er så stolte af, at du skal stå på scenen den 11. december!