Mad og drikke

Et nyt sandwichsted er i byen – og selvom grundlæggerne elsker Helges Ost, har de lavet en nyfortolkning af sandwichen

- 20/06/2025

Efter køerne til Helges Ost er blevet så lange, at mange må give op for ikke at bruge hele sin pause i køen, er det som om, sandwich er overalt på Instagram. Og nu åbner et nyt sted, som vil give deres bud på en af de mest lavpraktiske men alligevel lækreste spiser; sanneren. Vi har snakket med Laura Schrøder, som er en af de fire venner bag det nye koncept.

Hvorfor startede I Etta?

Etta begyndte faktisk som et hobbyprojekt mellem os fire venner. Det hele startede med jagten på det perfekte brød til en sandwich – ikke for fedtet, ikke for tungt, men sprødt, blødt og tyndt. Efter omkring et års tid sad opskriften lige i skabet.

Vi elsker alle en god sanner, og derfor besluttede vi os for at udvikle den bedste sandwich ud fra vores egen smag og tilgang. Den synes vi, vi har ramt nu – og den oplevelse vil vi gerne dele med andre.

“Etta startede som et fælles venneprojekt med fokus på at bage det perfekte brød – og er nu vokset fra hobby til forretning. Vi har bagt og bagt – og nu sidder den der.”

Sådan siger Mick Schrøder Dahl, der sammen med vennerne Rasmus Baunkjær, Jonathan Gryholm og sin hustru, Laura Schrøder Dahl står bag stedet.

Foto: Processed with VSCO with al5 preset

Kan du fortælle om konceptet?

Etta er en schiacciata bar. Schiacciata er navnet på det brød, vores sandwich bliver lavet i; et toskansk fladbrød med rødder i det rustikke, italienske landkøkken. Navnet betyder “det, der bliver trykket” – og det er præcis, hvad man gør: Dejen trykkes flad med fingrene, dryppes generøst med olivenolie og drysses med flagesalt.

Resultatet? Et gyldent, let, sprødt brød med blød, luftig krumme og små oliegyldne fordybninger, fyldt med smag. Tænk: mindre fed end focaccia men mindst lige så uimodståelig.

Vi har fem sandwich på kortet – og fordi mange har svært ved at udtale schiacciata, kalder vi dem bare #1, #2, #3, #4 og #5. To af dem er vegetariske, og tre er med kød. Vi bruger meget få men virkelig gode råvarer, og alt er selvfølgelig hjemmelavet. Vi mener selv, det er italiensk simplicitet, når det er bedst.

Hvorfor lige sandwich?

Fordi vi alle fire er fuldstændig tossede med sandwich. Der er simpelthen ikke noget så lækkert som en god sandwich – uanset om det er til frokost eller aftensmad.

Hvordan skiller I jer ud fra andre steder i København?

Hos Etta handler det om kvalitet frem for kvantitet – og om nærvær, både i smagen og i stemningen. Vi nørder smag frem for pynt, og maden må gerne være rustik, bare den smager fantastisk.

Vi har selv bygget og indrettet hele stedet med fokus på et minimalistisk udtryk med stål, beige nuancer, træ og teksturer frem for farver. Det skaber en ro i rummet, som giver plads til menneskerne og energien, de bringer med sig. Selvom æstetikken er stram, er stemningen det modsatte – åben, varm og inviterende. Vi tror på, at man godt kan skabe noget visuelt helstøbt, uden at det bliver højtideligt.

”Etta har allerede over 4.000 følgere på Instagram, og vi har fået forespørgsler til både barnedåb og sommerfester – selvom vi ikke har solgt en eneste sandwich endnu. Det ser rigtig lovende ud, og vi glæder os helt vildt til åbningen”

Laura Schrøder

Helges Ost-sandwich er jo blevet virkelig populær. Er sandwich den nye madtrend?

Vi elsker Helges – og har altid gjort det! Men nej, sandwich er ikke en ny trend. Det er en klassiker, som altid vil være på mode – måske bare i forskellige forklædninger. Og Etta er vores bud på en ny fortolkning af en evigt elsket spise.

Etta åbner lørdag den 21. juni kl. 12 indtil udsolgt på adressen Ny Adelgade 6. 

Læs ogå

Her er de bedste italienske restauranter i København