Mad og drikke

6 nye spisesteder i København, som netop er åbnet (eller snart gør)

- 13/05/2025

Hvis du stiller dig selv spørgsmålet "kan der snart åbne flere restauranter i København?", så er svaret ja – og vi glæder os til at prøve alt fra vietnamesisk til crispy, fried chicken og østrigsk/tysk.

Botschaft

Hvis du tror, dit favorit-køkken er italiensk, så har du måske ikke prøvet det østrigsk-tyske – men det har du fået muligheden for på Københavns nye, smarte spisested, hvor du kan sætte tænderne i mad som Käsespätzle, kartoffel-rösti og paprika-kyllingegryde, tilsat en god, tysk "Bier vom Fass", og til dessert kan du slutte af på schweiziske oste!
Adresse: Ryesgade 25, 2200 København
Følg med her.

NU&DA

I vores evige jagt efter eksotiske køkkener som det italienske, asiatiske eller franske, når vi skal booke bord til weekenden, er der altså ét, som vi ofte overser; det danske. For selvom rejecocktail, tunmousse, biksemad, tarteletter, rødspætte med smørsovs, rødgrød med fløde og stegt flæsk med persillesovs mv. måske mest af alt minder os om vores barn- eller ungdom, kan de danske, nationalretter altså sagtens gøres hot. Og det er netop, hvad kok David Johansen, kendt fra Kokkeriet, og restauratør Michael Rønnebæk-Rørth, som står bag den nye, danske restaurant, NU&DA, vil gøre. Altså give den klassiske, danske madkultur et fornyet udtryk og en samtidig relevans. Og hvis det traditionelle, franske landkøkken kan blive 'in', så kan det danske vel også?

Adresse: Strandgade 7, 1401 København K
Følg med her.

Juma

Også Madklubben har nyheder på vej i deres portefølje af madklubber, og denne gang er det det sydasiatiske og indiske køkken, vi kan glæde os til at sætte tænderne i, når spisestedet åbner 28. maj. Konceptet er bygget op omkring "thali", et fad med masser af forskellige, små retter, som du måske allerede kender det fra det indiske køkken, bestående af eksempelvis karry, naan-brød, grønne retter og diverse saucer og dips.

Adresse: Ryesgade 3, 2200 København N
Abner 28. maj.

Lille Musling

Det muligvis seneste skud på stammen er spiseri og bar Lille Musling. For nu er der ikke meget information om stedet, der hverken har delt billeder eller er tagget i nogle derfra endnu. Dog har vi set nogle enkelte stories, og alt lader til, at stedet både vil servere lette anretninger og alskens drikkevarer – og med den dejlige lokation i hjertet af Nørrebro glæder vi os til at nyde nogle lange sommeraftener der.

Adresse: Hørsholmsgade 32, st, 2200 København N
Følg med her.

Rays Chicken

Ender du også altid med den samme pizza eller thai-ret søndag aften på sofaen? Er der en spise, som vi nemlig sjældent fornyer os på, så må det være take away – men nu er anledningen til at kaste sig ud i nye, friterede eventyr altså kommet. Hos Rays Chicken serverer de den sprødeste, friterede kylling, lagret i kærnemælk (lyder bedre på engelsk, 'buttermilk brined, super crispy fried chicken'), du kan forestille dig – den perfekte ret til at få saltbalancen sat på spil efter en festlig aften. På menuen finder du både den sprøde kylling i sandwiches, som cæsar-salat og med pommes.

Adresse: Hejrevej 6b, 2400 København
Følg med her.

Babel

Hvis du troede, du skulle se et billede af en pita, forstår vi det godt. Men pita og vin er faktisk en saga blot hos Babel på Nørrebrogade. Stedet har nemlig skiftet sit koncept ud med thai og vin, så nåede du ikke at sætte tænderne i deres pita, er det altså for sent nu. Men du kommer med garanti ikke til at gå forgæves, hvis du alligevel retter kursen mod Nørrebrogade 56, de nye retter ser bestemt heller ikke dumme ud, og de kan med garanti også meget nemt skylles ned med et godt glas vin.

Adresse: Nørrebrogade 56, 2200 København N
Følg med her.

Læs ogå

Byens bedste skaldyrsfad + ny butik på Værnedamsvej: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann