Kunst, bøger og musik

Har du endnu ikke weekendplaner, har vi to supergode bud – som ikke foregår ude i regnvejret

- 26/09/2024

"Hvad skal vi lave, når vejret regner?". Vi har svaret!

Efter vejret at drømme lige pt, kan vi se frem til en forholdsvis regnfuld weekend – og så kommer spørgsmålet straks op i vores hoveder “hvad skal vi lave inden døre i København?” – og måske det også gør i dit.

Denne weekend åbner to udstillinger, som hverken foregår på SMK, Louisiana eller Glyptoteket (eller et af vores andre to-go-udstillingssteder) – og som kun kan opleves i en begrænset periode.

På henholdsvis fredag og lørdag åbner nemlig to nye fotoudstillinger midt i København, som begge skildrer den barske virkelighed, skudt med et skarp og omhyggelig kameralinse.

World Press Photo

Så blev det endelig den tid på året, hvor kælderen under JP/Politikens Hus – bedre kendt som Pressen – fyldes med smukke men barske fotos fra hele verden, når World Press Photo 2024 flytter ind. Udstillingen, der rejser rundt i hele verden, og en gang om året er i København i en måneds tid, vises i år for 67. gang, og som altid er det udelukkende de bedste og vigtigste stykker fotojournalistik og dokumentarisk fotografi, som er blevet skudt i løbet af det seneste år, der udstilles. Dette valgt af en jury af professionelle fotografer fra hele verden.

Udstillingen portrætterer scener fra alt fra ødelæggende konflikter i verden til politiske skift, klimakriser og meget, meget mere. Tidligere har besøgende eksempelvis kunne opleve fotos fra Covid-19-nedlukningen og krigen i Ukraine, og fordi fotografiene langt fra altid skildrer det idylliske men blot virkeligheden, som den sker, er det en af de mest fængende udstillinger, du kan opleve.

Udstillingen kan opleves i København fra 28. september til 20. oktober 2024.

Adresse: Pressen, Vestervoldgade 33, København V

Læs mere her.

Foto: Jacob Møller

Jacob Møller “Down with my Demons”

Den danske filmfotograf Jacob Møller er kendt for sine præstationer bag kameraet i en lang række filmiske værker – lige fra ‘Journal 64’ til Apple TV-serien ‘Omnivore’ med Noma-chef og -co-owner René Redzepi – og når han i weekenden åbner op for sin udstilling “Down with my Demons”, er det uden for sin gængse arbejds-sfære, hvor han plejer at arbejde med reklamefilm, spillefilm og musikvideoer, men i stedet træder han ind i en verden af fotokunst.

Udstillingen er en fotografi-serie, der skildrer hans mange rejser til Tokyo, hvor han har fanget øjeblikke fra den unikke og kontrastfylde by, der både repræsenterer en vild og larmende men samtidig smuk og poleret verden, med sit kamera.

Ferniseringen foregår på fredag 27. september hos produktionsselskabet Stonefire i Indre By, hvor både udstillingen og den dertilhørende fotobog lanceres, og udstillingen løber ind til 18. oktober 2024.

Adresse: Stonefire, Borgergade 91, København K

Foto: Jacob Møller