Kultur

Interview: Mød pigerne fra We Like We

- 07/07/2015

We Like We indtog lørdag eftermiddag Gloria scenen på Roskilde til en forførende intim-koncert iført smukt Baum und Pferdgarten tøj. Mød de fire piger til en snak om festival-tips, klassisk musik og deres forhold til mode...

De fire konservatorieuddannede piger fra det kun to år gamle band, We Like We, indtog lørdag eftermiddag Gloria scenen i en forførende kombination af klassiske og elektroniske toner med numre fra albummet A new Age Of Sensibility. Og de smukke piger, Katinka, Sara, Katrine og Josefine, var alle fire iført Baum und Pferdgarten-tøj, der matchede smukt til den psykedeliske scenografi!  Efter en veloverstået koncert mødte ELLE de fire piger backstage til en snak om festival-tips, klassisk musik og deres forhold til mode. Læs med her…

Tillykke med jeres Roskilde-debut. Hvordan gik det?

Det var vildt overvældende! Så mange der var mødt op ved Gloria. Det var en bred skal af folk. Lige da vi kom ind råbte en fra publikum “Kom så damer”! Det var en fed start. Vi følte os blandt venner. 

Det er gået hurtigt for jer. Hvordan startede det hele? 

Vi har spillet sammen i to år. Vi havde vores koncert-debut på Wundergrund i 2013. Vi kender oprindeligt hinanden fra det klassiske miljø. 

Hvad med Roskilde, hvad er jeres forhold til det?

Vi har jo været her flere gange som gæster. Men det fede ved at spille på Roskilde, er at folk er så lydhør! Folk er klar på en fest. Og selvom vi har en smal genre, følte vi virkelig at vi idag nåede ud til et nyt publikum.

Selvom vi har fået at vide at vi med vores musik er ti år foran på nogle måder, fordi vi skaber vores helt eget, så virker det alligevel som om at vi rammer en nerve i samtiden. Måske en modreaktion på noget. 

Hvad betyder mode for jer? 

Vi vil gerne udtrykke at vi er fire meget forskellige kvinder, der hører sammen. For os er det musikken der er og skal være i fokus, men vi er bevidste om at tøj også er en måde at udtrykke sig på. Så det må gerne være en kombination ar pænt og klassisk med lidt spræl i. Vi er et fællesskab gennem de individer vi er. 

Idag er I alle  fire klædt i smukt Baum tøj, hvordan kan det være? 

Vi koordinerer altid tøjet. Og Baum und Pferdgarten giver os mulighed for at udtrykke hvem vi er personligt. Der er ikke nogen af os der føler at vi er blevet presset ned i noget. Vi har alle fire valgt vidt forskellige sæt, der passer til os hver især. Og til hinanden.

Og så passede det også til vores visuals på Gloria scenen. 

Hvor kan man følge jer? 

Vi har en Facebookside sammen. Men vi er ikke så gode til Instagram. I det hele taget er det en ny tid. Nye skridt. Og vi skal stadig lige finde ud af vores identitet som band og som fællesskab.

Bedste festival tip? 

Gå ind og hør noget, du ikke kender. Det er tit de fedeste koncerter! …og så lad være med at sætte dit telt ved tissehegnet (griner)! 

Hvor kan man opleve jer denne sommer? 

Først Århus Jazz Festival. Og så har vi en mini-tour til efteråret; Århus, Ålborg og København til september. Derefter skal vi arbejde på vores EP!

Læs mere om We Like We på deres hjemmeside her

We Like We kvartetten der består af Katinka Fogh Vindelev (vokal), Sara Nigard Rosendal (slagtøj), Katrine Grarup Elbo (violin) og Josefine Opsahl (cello).