Horoskop

Merkur er i retrograd – det betyder det for dig

- 14/09/2022

Det er endnu en gang blevet tid til en tvivlsom periode med Merkur i retrograd. Men hvad betyder det egentlig? Og hvorfor er det vigtigt?

Hvis du kan mærke, at noget føles anderledes, er du ikke helt off. For indtil 2. oktober, kan der være flere udfordringer end normalt.  

I hvert fald, hvis man skal lytte til de astrologiske forudsigelser. 9. september gik Merkur nemlig i retrograd. Det er er et tilbagevendende fænomen, der betyder, at Merkur set fra Jorden bevæger sig i den modsatte retning hen over himlen. Det er dog bare en optisk illusion, for den bevæger sig ikke bogstaveligt tilbage.

Selvom Merkur ikke er den eneste planet i solsystemet, der går i retrograd flere gange om året, er planeten den, der får allermest opmærksomhed – blandt andet fordi den er tættest på Jorden, og vi derfor mærker den mest.

Men hvad er det, vi mærker? Retrograd betyder kort sagt, at planetens energi trækker sig tilbage, så den ikke er ved sin fulde kraft. I astrologien står Merkur for blandt andet ro, orden og struktur, men når den er i retrograd, påvirker det særligt kommunikation og teknik.

Derfor kan du godt regne med, at der kan opstå nogle udfordringer med netop de aspekter af dit liv den kommende periode.

Læs ogå

Disse stjernetegn skal ikke date hinanden

Derfor kan det for eksempel være en idé at udskyde vigtige beslutninger, hvis du har mulighed for det. Eller lade de vigtige samtaler med dine venner eller familie vente lidt. Og lad være med at bakse med ledninger eller andre former for teknik. For misforståelser og rod med teknik som internet og telefoner er klassiske tegn på retrograd.

Og selvom du måske kan føle dig mindre energisk, mere rodet eller mere følelsesladet end normalt i perioden, kan du altså planlægge dig ud af det, så du ikke bliver alt for påvirket af retrogradens sløve energi.

Netop derfor er der også mange, der bruger perioden som undskyldning for det indre kaos eller de frustrationer, der kan opstå.

Det har gjort Merkur i retrograd til et viralt internetfænomen, som har affødt et væld af sjove og relaterbare reaktioner og memes fra alle afkroge af internettet vi har samlet nogle af de sjoveste her. 

Læs ogå

Dit stjernetegn afslører: Derfor er du single lige nu