Kultur

Her er det nye sociale medie, der tvinger det uperfekte frem

- 26/10/2021

Forestil dig at scrolle gennem et feed uden redigerede og polerede billeder, men som derimod udelukkende viser dig det uperfekte. Det bliver snart en realitet – hvid du altså tør at downloade den nye app, BeReal.

Du kender det måske – du skal finde det rigtige lys, den bedste setting, du skal rette lidt på håret og posere helt korrekt, alt imens du knipser løs med kameraet.

Den helt perfekte selfie kan nemlig kræve hårdt arbejde, men kan det være rigtigt?

Læs også: Denne populære Netflix-serie giver kæmpe comeback til en skotrend, du formentlig allerede kender til

Det nye sociale medie, BeReal, giver dig nemlig kun ét take, og her drejer det sig om at vise dit liv lige præcis, som det i virkeligheden er. For som navnet, BeReal, indikerer, handler det om at være helt ægte og oprigtig.

BeReal-appen i praksis

Reglerne er simple. Hver dag modtager du en notifikation fra appen på et hvilket som helst tidspunkt. Notifikationen betyder, at det er blevet tid til, at du skal knipse et billede af det, du laver i det givne øjeblik.

Så uanset om du smovser morgenboller med et ekstra lag smør, går tur med din hund i øsende regnvejr, streamer den nyeste Netflix-serie eller drikker cocktails med dine veninder, så er det altså med at dokumentere.

Og nej, det er ikke muligt at snuppe et af dine favorit-fotos fra kamerarullen, og dermed snyde dig til et perfekt øjebliksbillede, for appen giver nemlig ikke adgang til din fotorulle.

Du har kun 2 minutter til at tage dit perfekte uperfekte billede, og hvis du tror, det kun er motivet foran dig, der bliver fanget, kan du godt tro om igen.

Din telefon tager nemlig et billede med både front- og bagsidekameraet. Så dit ansigt slipper ikke nødvendigvis for at se dagens (eller bør vi sige appens) lys.

Læs også: Denne nye streamingtjeneste kommer endelig til Danmark

24 timers tilgængelighed

Hvis du, ligesom vi, freaker lidt ud ved tanken om, at nogle skal se, det du lægger ud, kan vi berolige dig lidt. For alt det, du deler på BeReal er blot tilgængeligt i 24 timer, hvorefter det slettes igen.

Det bedste af det hele er, at du kun kan se, hvad andre deler, hvis du også selv tør at dele dit uperfekte øjeblik med omverdenen. Her taler vi altså noget for noget.

Er BeReal noget for dig?

BeReal er en fransk opfindelse, og ifølge LeParisien har appen modtaget stor succes allerede.

Der er intet mindre end 400.000 brugere på det nye sociale medie, og appen downloades i gennemsnit mere end 100.000 gange dagligt.

Meget tyder på, at mange er klar til at gøre op med det polerede billede, der har spredt sig overalt på internettet. Hvad med dig – tør du give BeReal et (ægte) skud?

Læs også: Dior præsenterer 17 nyfortolkninger af en ikonisk stol, du med sikkerhed vil skrive på ønskelisten