Kultur

Garance Doré

- 16/09/2009

GARANCE DORÉ Den parisiske modeuge er årets travleste tid for den franske street-fotoblogger Garance Doré, men hun fandt tid til at fortælle om sin dag over en smøg og en espresso.

06.00 STÅR TIDLIGT OP, som jeg plejer, og tjekker min Blackberry, som også er mit trofaste vækkeur. Tjekker alle mine mails i sengen.

06.30 MIN KÆRESTE, SCOTT, vågner, og jeg laver kaffe til os. Vi spiser morgenmad sammen. Eller det vil sige, vi spiser morgenmad sammen med vores computere. Jeg tjekker mine sædvanlige sites som Style.com, Suzy Menkes’ og Cathy Horyns blogs.

07.00 BEGYNDER AT ARBEJDE. Jeg prøver at svare på alle mine mails, men det er umuligt under modeugen. Jeg ringer lidt rundt, men nogen synes, det stadig er for tidligt på dagen til at snakke i telefon!

08.00 TID TIL DAGENS HØJDEPUNKT: finde dagens outfit! Scott og jeg styler hinanden og stjæler hinandens tøj. Jeg begynder med min egen garderobe og bevæger mig langsomt, men sikkert over i hans. Jeg er mest til høje hæle og har lyst til at dresse op, men jeg bliver nødt til at minde mig selv om, at jeg styrter byen rundt, tager billeder og er på benene i 12 timer, så i dag vinder komforten.

08.30 DROPPER DAGENS FØRSTE shows for at arbejde hjemme på forskellige illustrationsopgaver. Bliver også interviewet til kinesisk ELLE og Nylon Magazine.

11.30 MIN MOR RINGER. Der er en artikel om mig i dagens Libération (fransk avis startet af Jean Paul Sartre, red.), og hun bliver kimet ned af sine veninder, der har set mig.

12.00 STYRTER UD AD DØREN og ned i metroen på vej til mit første show i dag.

13.00 NÅR FREM TIL Bernhard Willhelm i 3. arrondissement.

14.30 ANKOMMER TIL CHRISTIAN DIOR-SHOWET, men jeg er så træt. Der er stjerner overalt, men alt for crowdet. Jeg bliver helt nedtrykt over stemningen. Men jeg møder en veninde, som jeg ikke har set i tre uger, og som dukkede op, fordi hun tænkte, at hun kunne finde mig her. Så vi dropper ræset og tager en kaffe i stedet. Skøn pause!

15.30 TAGER METROEN til Isabel Marant-showet, som jeg virkelig godt kan lide. I dag er en lidt særlig dag, fordi jeg er i Libération og Metro, så jeg får en masse kommentarer. Alle er søde, og jeg er helt overvældet.

16.30 VI TAGER METROEN med nogle andre fotografer. Jeg har ikke nået at spise frokost og er ved at besvime af sult, så Scott køber et par Snickers. Ikke den sundeste frokost, men det går an.

17.30 ENDELIG TIL LANVIN-SHOWET, som jeg elsker. Hele modens top er samlet, og jeg tager et par fotos. Bl.a. af Emmanuelle Alt fra fransk Vogue og en lille pige på
syv år. Emmanuelle er en cute girl, og showets location i Halle Freyssinet er smuk. Selv om det er krisetider, laver Lanvin et smukt show, fuld af en positivitet (og chokoladejordbær!), som man kan forholde sig til, og det er jeg vild med.

18.30 DROPPER RESTEN AF SHOWENE og tager i stedet en drink med Scott i Marais, hvor jeg bor. Vi snakker om, hvad vi har set, hvad vi kan lide og om vores kommende fællesprojekter. Normalt arbejder jeg indtil klokken 20, men det er fredag, og jeg blogger ikke i weekenden, så nu slapper jeg af.

20.00 LAVER MAD TIL SCOTT, som arbejder på sine fotos til Style.com. Jeg har italienske rødder, og jeg elsker at lave italiensk mad, så dagens ret er pasta bolognese. Der er et hav af fester, men jeg bliver hjemme. Jeg kan ikke både arbejde og feste, så arbejdet vinder for det meste.

21.30 JEG DOWNLOADER alle mine fotos fra dagen, photoshopper lidt og skriver noter om alle mine indtryk fra en proppet dag. Jeg kan lide at ‘redigere’ i mine tanker og
samle de trends, jeg ser.

22.00 SER SEX AND THE CITY, fordi jeg ikke vil gå alt for tidligt i seng, men efter et par afsnit giver jeg op og falder i søvn.

GARANCE DORÉ

Garance Dorés charmerende blog, Garancedore.fr/en, har over 30.000 daglige læsere og er på kort tid blevet en af modebranchens favoritter. Med base i Paris og New York rejser hun verden rundt sammen med kæresten, Scott Schuman, bedre kendt som The Sartorialist, for at indfange klodens mest stilfulde mennesker og opsnuse blomstrende trends, så vi andre kan følge med i, hvordan modekloden drejer.