Kultur

Fra klassisk og boheme til råt og romantisk: 11 perfekte bryllupslokationer i Danmark

- 12/05/2022

Vi har samlet 11 af de hyggeligste, lækreste og smukkeste bryllupslokationer i Danmark.

Fra kjolen og blomsterne til underholdningen og maden. Bryllupsplanlægningen er fyldt med vigtige beslutning, så I kan få den bryllupsdag, I drømmer om.

En af de altafgørende faktorer er blandt andet lokationen, hvor både stil, kapacitet og placering skal gå op i en højere enhed. Og det er ikke altid lige nemt at finde det perfekte sted, som både passer til jeres drømme og endda skal være ledigt på den dag, I har valgt.

Om så I går efter et afslappet bryllup i landlige omgivelser, et råt storbybryllup eller et klassisk slotsbryllup, så byder Danmark på en masse unikke lokationer til jeres store dag. Vi har samlet 11 af vores favoritter her.

Læs ogå

28 kjoler til dig, der ikke leder efter en klassisk brudekjole

Sonnerupgaard Gods
Er I ude efter enten en herskabelig eller en rustik stil, kan I på Sonnerupgaard Gods i Hvalsø på Midtsjælland finde begge dele. Godset huser nemlig fire lokaler, hvoraf en af dem er indrettet i en romantisk lade fra 1877 med alt hvad der hører til af fritlagte bjælker og autentiske murstenvægge. Og med hele 160 sovepladser er der god plads til masser af overnattende gæster.

Læs mere om Sonnerupgaard Gods her

Foto: Sonnerupgaard Gods

Den gamle stald på Sonnerupgaard Gods er leveringsdygtig på autentiske, rå rammer.

Varna Palæet
På kanten af Aarhus Bugten ligger Varna Palæet, der blev opført i 1908 og næsten ligner en pavillon-version af den royale residens Marselisborg Slot ikke langt derfra. Her danner bygningen, udsigten og omgivelserne de perfekte rammer for jer, der ønsker et romantisk bryllup i klassiske omgivelser. 

Læs mere om Varna Palæet her

Foto: Varna Palæet

Varna Palæet er placeret smukt  ved Aarhus Bugten, hvor der er udsigt til skov og vand.

Trekroner Fort
Skal jeres bryllup være lidt udover det sædvanlige, kan I holde festen på Trekroner Fort i Københavns Havn, der er et af hovedstadens gamle forsvarsværker. Her kan I allerede lade festen starte på kajen med en stemningsfuld sejltur til den historiske ø, hvor festen kan holdes i helt unikke rammer.

Læs mere om Trekroner Fort her

Foto: Trekroner Fort

Et af stederne på Trekroner Fort, du kan dække op, er i de lange gange, hvor et langbord kan give en afslappet og hyggelig atmosfære.

Skabelonloftet
Skal det være endnu mere råt, er Refshaleøen i København også et bud på en særlig lokation. Særligt Skabelonloftet, der ligger øverst oppe under loftet i en af de gamle værftshaller. Her er de gamle trægulve og store fabriksvinduer bevaret, hvilket skaber en helt særlig og hyggelig stemning, der er perfekt til det urbane boheme-bryllup.

Læs mere om Skabelonloftet her

Foto: Skabelonloftet

Med de store ovenlysvinduer er der masser af lysindfald på Skabelonloftet, hvor der er rig mulighed for at sætte jeres personlige præg på udsmykningen.

Kokkedal Slot
Går I med en drøm om det, der ligner et royalt bryllup, er Kokkedal Slot det oplagte valg. Det smukke slot fra 1746 nord for København huser blandt andet Taffelsalen med overdådige lysekroner og forgyldte detaljer, der kan danne rammen om det ultimative prinsessebryllup med bjergtagende udsigt over det grønne landskab.

Læs mere om Kokkedal Slot her

Foto: Kokkedal Slot

Der er sørget for en lille detalje på Kokkedal Slot, hvor du kan udleve din indre, royale drøm til dit bryllup.

Læs ogå

Se billederne: Josephine Skriver er blevet gift for anden gang – på en helt særligt lokation

Nordlandet
Elsker I den vilde og rå natur, er Bornholms naturskønne omgivelser det helt rette sted for jer. På hotellet Nordlandet, der er drevet af folkene bag Michelin-restauranten Kadeau, på øens nordspids, er I omgivet af den smukke natur med direkte udsigt til Østersøen. Her kan I nyde naturen med moderne komfort i en intim og varm atmosfære. 

Læs mere om Nordlandet her

Foto: Nordlandet

Nordlandet ligger direkte ud til klipperne og har uforstyrret udsigt over vandet.

Centralværkstedet
Med sit store, men intime, lokale, centrale placering og charmerende udtryk er Centralværkstedet i Aarhus det oplagte sted til jer, der gerne vil holde et stort bryllup i rustikke og industrielle omgivelser. Det gamle jernbaneværksted kan både stå for mad, opdækning og udsmykning. Og med den lækre gårdhave kan I endda skabe de flotteste omgivelser til selve vielsen, så den også kan holdes her.

Læs mere om Centralværkstedet her

Foto: Centralværkstedet

Centralværkstedet i Aarhus er med de flotte, gamle bygninger oplagt til et moderne bryllup med et industrielt tvist.

Helenekilde Badehotel
Med udsigt over Kattegat i Tisvilde ligger det smukke Helenekilde Badehotel fra 1904, der er oplagt til et idyllisk strandbryllup i charmerende omgivelser. I kan enten leje hele hotellet inklusive værelser til jeres bryllup, eller blot leje enkelte lokaler og terrasser til den store dag. 

Læs mere om Helenekilde Badehotel her

Foto: Helenekilde Badehotel

Der er skruet helt op for strandstemningen på badehotellet, hvor terrassen er det perfekte sted til velkomstdrinken.

Rungstedlund
Hold jeres bryllup med historisk og litterært vingesus i Karen Blixens barndomshjem, Rungstedlund i Nordsjælland. Karen Blixen Museet råder nemlig over flere forskellige lokationer i området, der kan gøre jeres bryllup helt særligt. For eksempel vil den fredfyldte have eller smukke terrasse være det perfekte sted til et romantisk sommerbryllup. 

Læs mere om Rungstedlund her

Foto: Karen Blixen Museet

Rungstedlund er omgivet af smuk natur, hvor du flere steder har mulighed for at holde din fest eller reception.

Det Kongelige Haveselskab
Vil du gerne have et idyllisk bryllup, men også gerne blive i byen, får du hos Det Kongelige Haveselskab i Frederiksberg Have et enestående havebryllup midt i byens hjerte. Selskabet råder over en række smukke lokationer i haven som for eksempel et af landets ældste drivhuse, der stadig er i brug og kan lejes som den smukkeste bryllupssal.

Læs mere om Paradehuset her

Foto: Det Kongelige Haveselskab

Du er omgivet af velduftende blomster og planter i Paradehuset, der ligger et stenkast fra Frederiksberg Rådhus.

Rabarbergården
Hold et landligt bryllup i afslappede omgivelser på det økologiske landbrug Rabarbergården i Vejby, der huser en populær farmrestaurant og et orangeri, der begge kan lejes til private arrangementer som for eksempel dit kommende bryllup. Også gårdhaven kan lejes, så den landlige stemning for alvor sætter et autentisk præg på jeres bryllup.

Læs mere om Rabarbergården her

Foto: A Table Story

Det er afslappet og landligt på Rabarbergaarden, hvor råvarene kommer fra de omgivelser, du har udsigt til fra stedet.

Læs ogå

Må man have sort på til bryllup?