Film og TV

Vender Samantha tilbage, hvis ‘And Just Like That’ får en sæson mere?

- 07/02/2022

Kim Cattrall lægger ikke skjul på sin holdning til Sarah Jessica Parker, men er det alligevel helt udelukket, hun vender tilbage som vores favoritkarakter?

Nogle af de allerbedste tidspunkter i ‘And Just Like That’ var for os, når Carrie skrev med Samantha. For her skinnede Samanthas fordomsfrihed tydeligt igennem og mindede os om, hvor meget hendes dynamik mangler i den nu amputerede vennegruppe.

Selvom vi sidder tilbage med mange spørgsmål ovenpå sidste uges finale af ‘And Just Like That’, er der derfor særligt et spørgsmål, vi længes efter at få svar på: vender Samantha Jones nogensinde tilbage? Det har seriens producer, forfatter og instruktør Michael Patrick King endelig udtalt sig om.

Men først lidt baggrund. For det er offentligt kendt af seriens fans, at Kim Catrall, der spiller Samantha, bestemt ikke mener at være fair behandlet af hverken seriens crew eller hendes on-screen bestie, Sarah Jessica Parker. Blandt andet har hun sagt, at hun blev holdt udenfor af de tre medskuespillere og gjort sin utilfredshed over sin lønning klar. Efter de to tvivlsomme Sex and the City-film var en tredje film også i støbeskeen, men blev (heldigvis) stoppet, fordi Kim Cattrall ikke ønskede at være med.

Så da det kom frem, at den ikoniske serie fik et reboot med ‘And Just Like That’, var det selvfølgelig nogle af de allerførste spørgsmål, der blev født – ville serien blive med Samantha? Det blev dog hurtigt bekræftet, at Kim Cattrall ikke ville vende tilbage som den bramfrie og sexpositive veninde – til stor skuffelse for både os og fans af den originale serie. Det var trods alt Samantha der, dengang serien blev vist, var den mest progressive af alle karaktererne. 

Foto: Ent_ctj25150/Allstar/Ritzau Scanpix

Kim Cattrall i rollen som Samantha i den originale 'Sex and the City'.

Noget tyder da også på, at Kim Cattrall er ganske tilfreds med ikke at være med i det omdiskuterede reboot, for hun har flere gange  liket kritiske tweets om serien. Og det er måske en af grundene til, at Samantha med stor sikkerhed aldrig vender retur.

For i et nyligt interview med magasinet Variety udtaler Michael Patrick King, at han ingen realistiske forventninger har til, at Kim Cattrall nogensinde vil genoptage sin ikoniske rolle, hvis serien bliver godkendt til en anden sæson.

Læs ogå

Her er de bedste reaktioner på ’And Just Like That’

Han fortæller samtidig også, at Cattrall aldrig har fået tilbuddet om at deltagepå grund af hendes tidligere udtalelser om aldrig at ville spille Samantha igen. Skulle hun på mirakuløs vis ombestemme sig, er der heller ikke meget at gøre – for i samme interview udtaler Sarah Jessica Parker:

“Jeg ville ikke være okay med, at hun vendte tilbage. Der er for mange offentlige følelser forbundet med hele sagen efter alt det, hun har delt om os.”

Så selvom sidste uges finaleafsnit af ‘And Just Like That’ giver antydningen af et håb om, at Samantha igen dukker op på skærmen, så skal vi nok ikke forvente, at det rent faktisk kommer til at ske.

I første omgang afventer vi, om serien bliver fornyet med en sæson to – og så må vi se, om det bliver med eller uden Samantha. Vi ved godt, hvad vi håber på.

Læs ogå

Er du ikke færdig med ‘And Just Like That’? Ny dokumentar om serien har netop fået premiere